ELBIL

Dette er favorittene blant bilene vi har testet i år

Vi oppsummerer tidenes elbilår.

Vi tar en prat om bilene vi har testet i år og snakker om Xpeng P7 og BMW i4 M50, som vi tester i disse dager.
14. des. 2021 - 17:00

2021 ble tidenes elbilår i Norge. Så langt er det registrert 120.000 nye elbiler. Til og med november ble det registrert 155.709 nye biler, hvorav 70 prosent var elbiler.

Det er liten tvil om at vi nå er inne i fossilbilens siste dager – i alle fall i registreringsstatistikken for nybiler.

I Teknisk Ukeblad har vi også testet elbiler som aldri før. 30 bilmodeller er vurdert eller under testing, de aller fleste nye i år. 

Flere av dem er fra Kina. Det nærmer seg 20 år siden kinesiske bilmerker forsøkte å etablere seg i Europa uten stor suksess. Bilene som kommer nå, holder en helt annen kvalitet.

I denne ukens podkast oppsummerer vi årets biltester. Vi snakker om rekkevidde, lading og brukervennlighet – og vi forsøker å bestemme oss for hvilke av de bilene vi har testet i år, som er favorittene.

Det er ikke like enkelt som vi kanskje trodde. For det er flere gode kandidater enn noen gang – heldigvis! Enten du vil ha masse plass eller masse hestekrefter, er det flere alternativer å velge mellom.

Under finner du bilene vi har testet i 2021:

     
Audi E-Tron GT Hyundai Ioniq 5 Porsche Taycan Turbo S
Audi Q4 E-Tron 40 Kia EV6 Skoda Enyaq
Audi Q4 E-Tron 50 Maxus Euniq 5 Tesla Model 3P
BMW iX Mercedes EQA Tesla Model 3 SR
BMW iX3 Mercedes EQS Tesla Model Y
BYD Tang Mercedes EQV Volkswagen ID.4
Citroën ë-C4 Opel Mokka-e VW ID.4 GTX
Ford Mach-e (vinter/sommer) Peugeot E-Traveller Xpeng G3
Ford Mach-e GT Polestar 2 SR  

I tillegg til disse har vi tester av flere biler planlagt innen utgangen av året.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

BYD Dolphin var blant modellene som sendte salget oppover. I Kina koster den fra tilsvarende 185.000 kroner, omtrent halvparten av Teslas billigste modell.
Les også

På vei mot å bli verdens største elbil-produsent

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Hør også vår karrierepodkast Teknisk sett karriere, hvor Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen.

Her finner du Teknisk sett karriere:

Les også

Vestland: Én entreprenør kan kapre to av tre kontrakter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.