14:59:32Nyhetsstudio
Kenyansk TV-kanal: Åtte drept i demonstrasjonene i Kenya

Åtte personer er bekreftet døde etter demonstrasjonene i Kenyas hovedstad Nairobi tirsdag, melder TV-kanalen KTN News.

Kort tid før oppga en ambulansearbeider på stedet at minst 50 personer er såret etter at kenyansk politi skjøt mot demonstranter som hadde brutt sperringer og stormet parlamentsbygget.

Nå kan du starte pengeinnsamling med Vipps

Tirsdag rullet Vipps ut en ny tjeneste, Vipps-kasse. Den skal gjøre det enkelt å starte pengeinnsamlinger.

– Vipps-kasse forenkler innsamlingen, enten målet er en utenlandstur med vennegjengen, en gave til en kollega, fylle opp klassekassen før sommeravslutning, eller noe helt annet, sier Elisabeth Myhre, leder for Mennesker og Merkevare i Vipps.

Kinesisk romsonde har landet med jordprøver fra månen

Den kinesiske romsonden Chang'e 6 har landet på jorda etter å ha hentet jordprøver fra månens bakside, melder kinesiske romfartsmyndigheter.

Sonden landet i indre Mongolia tirsdag morgen norsk tid, og har med seg både jord- og steinprøver fra baksiden av månen, et område som i stor grad fortsatt er ukjent for forskere.

Avtalen om EØS-midler godkjent av EU-landene

EU-landene gir omsider tommel opp til avtalen om hvor mye Norge og de andre to Efta-landene skal betale i EØS-bidrag.

Det er nesten sju måneder siden Norge, Island og Liechtenstein ble enige med EU-kommisjonen om EØS-bidraget for 2021–2028.

Norge høyt opp på listen over klimautslipp fra luftfarten per innbygger

Norge havner på tredjeplass for klimautslipp fra luftfarten per innbygger i en ny studie som har beregnet klimautslippene fra luftfarten for 197 land.

Tre forskere ved NTNU har beregnet klimautslippene fra luftfarten for de 197 landene som i 1992 skrev under på FNs klimakonvensjon, skriver NRK.

Kommunedirektøren vil ha bompenger i Ålesund-tunnelene – ordføreren sier nei

Kommunedirektøren i Ålesund vil innføre bompenger i Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen. Ordfører Håkon Lykkebø Strand (Frp) sier det er uaktuelt.

Kommunedirektøren i Ålesund, Jon Steven Hasseldal, vil få ned trafikken og samtidig forbedre kollektivtilbudet mellom Ålesund og Giske.

Samferdselsministeren reiser på befaring til Trollstigen

Onsdag skal samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) på befaring av Trollstigen, som i forrige uke ble stengt ut året på grunn av rasfare.

Ved Trollstigen skal fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen orientere om stengingen av turistveien, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Greenpeace-aksjonister båret vekk under Equinor-aksjon

Fem greenpeace-aktivister ble mandag båret bort fra Equinors kontor på Fornebu der de demonstrerte i resepsjonen.

Siden mandag morgen klokken 8 har miljøaktivistene fra Greenpeace demonstrert i resepsjonen til Equinor på Fornebu i Bærum.

Uklart hvor ukrainske F-16-piloter skal læres opp fra neste år

Norge skal fortsette å bidra i utdanningen av ukrainske jagerflypiloter i Danmark ut året, men da setter vertskapet stopp for opplæringen på dansk jord.

Utdanningen av ukrainske jagerflypiloter på flybasen Skrydstrup stopper ved utgangen av 2024, opplyste Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen på et pressemøte mandag sammen med Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Zelenskyj sier Ukraina har angrepet over 30 russiske oljeanlegg

Ukrainske styrker har angrepet over 30 russiske oljeraffinerier, terminaler og oljelagre, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

I uttalelsen mandag oppga Zelenskyj verken tidsrom, sted eller andre detaljer om angrepene.