14:07:38Nyhetsstudio
Vest-Norge: Snittpris for strøm på 18,2 øre per kWh søndag

I Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 18,2 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 32,2 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 8,7 øre lavere enn lørdag og 37,6 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Midt- og Nord-Norge: Snittpris for strøm på 5,8 øre per kWh søndag

I Midt- og Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 5,8 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 16,04 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 8,6 øre lavere enn lørdag og 3,9 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørvest-Norge: Snittpris for strøm på 40,5 øre per kWh søndag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 40,5 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 65,3 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 9,2 øre lavere enn lørdag og 20,6 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Sørøst-Norge: Snittpris for strøm på 18,1 øre per kWh søndag

I Sørøst-Norge blir det en snittpris for strøm på 18,1 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 32,2 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 8,8 øre lavere enn lørdag og 37,7 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Makspris på 65,3 øre per kWh for strøm søndag

Søndag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 20 og 21 vil strømprisen der ligge på 65,3 øre per kilowattime (kWh).

I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 32,2 øre per kWh på sitt høyeste, og i Midt- og Nord-Norge blir den 16,04 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Person til sykehus etter voldshendelse i Lyngdal

Politiet rykket lørdag ettermiddag ut til en voldshendelse i sentrum av Lyngdal i Agder. En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

– Foreløpig har vi oversikt over en mistenkt og en fornærmet, men vi jobber videre med å finne ut av hva som har skjedd, sier operasjonsleder Frode Vang til NTB.

Gamle snøkrabbetillatelser tilbakekalles

Regjeringen tilbakekaller eksisterende snøkrabbetillatelser. Nye tillatelser kan søkes basert på nye vilkår.

Nærings- og fiskeridepartementet bestemte i desember i fjor å begrense deltakelsen i snøkrabbefangst fra 1. januar 2025. Dette krever tilbakekalling av alle eksisterende tillatelser, skriver Regjeringen i en pressemelding fredag.

Senker fartsgrensen i byområder i Vestland

Tross råd fra Statens vegvesen skal Vestland fylke senke fartsgrensen til 30 kilometer i timen i byområder for å verne myke trafikanter.

– Det er på tide at barna får mer makt enn bilene i nærmiljøet, sier nestleder Suzanne Rødseth (MDG) i samferdselsutvalget i Vestland til NRK.

Kina har avsluttet militærøvelse ved Taiwan

Det kinesiske militæret har avslutte sin to dager lange øvelse rundt Taiwan, melder statlige medier.

Kinas væpnede styrker har gjennomført en vellykket øvelse rettet mot Taiwan, sier en reporter i den statlige kinesiske TV-kanalen CCTV-7, som dekker forsvarsnyheter og landets militære styrker.

Katt oversvømte rådhus – skader for millioner

En katt har fått skylden for at rådhuset i nederlandske Dokkum ble oversvømt og fikk skader for flere millioner kroner.

Katten ble oppdaget i rådhuset under byggearbeider i mai fjor, melder den regionale kringkasteren Omrop Fryslân. Det viste seg umulig å fange katten, så bygningen ble midlertidig låst av.