MARITIM

Utlyser hydrogenfergeanbud med krav om 15 prosent lavutslipp-drivstoff som backup

Statens vegvesen vil ha enda flere innspill fra rederier og teknologiselskaper før de spikrer alle detaljer i anbudsgrunnlaget for hydrogenferge på riksvei 80 Bodø-Røst-Værøy-Moskenes. Det blir dialogkonferanse i Bodø før endelig utlysningstekst offentliggjøres.

Torghatten Nord trafikkerer Bodø-Værøy-Røst-Moksnes med to LNG-ferger, MF Landegode (bildet) og søsterfergen MF Værøy. Fra 2024 vil de bli erstattet av hydrogenferger.
Torghatten Nord trafikkerer Bodø-Værøy-Røst-Moksnes med to LNG-ferger, MF Landegode (bildet) og søsterfergen MF Værøy. Fra 2024 vil de bli erstattet av hydrogenferger. Foto: Christoffer Hjeltnes Støle/Wiki Commons
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
3. nov. 2020 - 10:30

Statens vegvesen er godt fornøyd med endelig å ha fått klarsignal fra regjeringen til å utlyse kontrakt på Vestfjorden-sambandet med krav om hydrogen som energibærer. Det blir også krav om backupløsning som går på lavutslippsdrivstoff.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.