Porsche dobler produksjonen av Taycan

Og Audi øker fra 20 til 24 E-Tron per time.

Porsche dobler produksjonen av Taycan
Taycan ble først presentert som konseptbilen Mission E. Nå melder de en dobling av produksjonen. Bilde: Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG

Sammenlignet med mange andre bilmerker har Porsche allerede en rimelig ambisiøs elbilproduksjon på planen. Nå melder Automobilwoche at målet er doblet.

Kilder forteller at målet nå er å produsere 40.000 eksemplarer av den elektriske sportsbilen i året, skriver avisen.

Til sammenligning ble det i hele 2018 produsert rundt 36.000 eksemplarer av Porsches ikoniske 911.

Dermed er det etter alt å dømme større etterspørsel etter Taycan enn Porsche opprinnelig så for seg. 

Porsche Mission E Cross Turismo.
Porsche skal senere utvide elbilutvalget med bilen som til nå bare er kjent som Mission E Cross Turismo. Foto: Marius Valle

Bilen skal presenteres på IAA-konferansen i september. Så langt er ikke prisen kjent, men Porsches leder for Taycan-modellinjen, Robert Meier, har tidligere sagt at bilen skal ligge i prissjiktet mellom modellene Panamera og Cayenne

Det kan bety en pris på omtrent 650.000 kroner i Norge, men vi skal understreke at dette ikke er bekreftet.

Bilen kommer i produksjon i 2020.

Audi skrur også opp

E-Tron.
Audi E-Tron. Foto: Marius Valle

Automobilwoche skriver også at Audi opplever etterspørsel etter E-Tron som er stor nok til at produksjonen skal økes fra 2020.

I praksis skal produksjonen økes fra 20 til 24 biler i timen ved deres fabrikk i Belgia. Om det blir nødvendig, kan Audi produsere biler kontinuerlig over to skift hver eneste arbeidsdag. 

Om produksjonen er 24 biler i timen, og det er 220 produksjonsdager i løpet av et år, skulle det bety nærmere 85.000 biler i året. 

Til sammenligning: Om Tesla skulle produsert biler på det samme nivået som de gjorde i fjerde kvartal 2018 gjennom et helt år, ville det bety over 345.000 biler i året.

I 2017 solgte Nissan rundt 47.000 eksemplarer av Leaf.

Nye modeller kommer

Både Porsche og Audi har flere modeller på planen. 

Audi E-Tron GT.
Audi E-Tron GT. Foto: AUDI AG

Porsches neste elbil blir en Taycan-variant, til nå bare presentert som konseptbilen Mission E Cross Turismo. Denne kommer i produksjon i 2020, og er en slags stasjonsvogn, CUV, med lignende spesifikasjoner som Taycan.

Audi er ikke noe dårligere, og planlegger E-Tron Sportback fra 2020, med lansering i høst. Dette blir en variant med en annen karosseriform. 

Deretter kommer E-Tron GT, en sportsbil som bygger på samme plattform som Taycan. Denne skal leveres til kunder i 2021.