ELEKTRISK

Tesla kutter 7 prosent av staben

«Veien videre er svært vanskelig».

Teslas fabrikker er tungt automatisert, men de nye kuttene skyldes økonomiske vurderinger.
Teslas fabrikker er tungt automatisert, men de nye kuttene skyldes økonomiske vurderinger. Foto: Tesla
18. jan. 2019 - 12:55

Elbilprodusenten Tesla kutter staben med 7 prosent. I en melding til de ansatte skriver selskapet at «veien videre er svært vanskelig».

Nedbemanningen ble kjent fredag. På selskapets nettside skriver Tesla at de håper å oppnå en «liten fortjeneste» i inneværende kvartal. Videre står det at selskapet har utvidet staben med 30 prosent i fjor, men at de ikke kan opprettholde en så stor arbeidsstyrke.

Kuttene skjer samtidig som selskapet setter ned prisene i USA og øker produksjonen av sin «folkebil», Model 3.

Priskuttene er innført for å kompensere for en reduksjon i de amerikanske subsidiene av lavutslippsbiler.

3150 ansatte

Priskuttene, samt salgstall for fjerde kvartal som var svakere enn ventet, førte til at aksjekursen falt.

Musk uttalte i høst at selskapet har om lag 45.000 ansatte. Stabskutt på 7 prosent vil dermed utgjøre rundt 3150 ansatte.

– Vi har dessverre ikke noe annet valg enn å kutte staben med omtrent 7 prosent, og kun beholde de mest nødvendige ansatte og midlertidig ansatte, skriver Tesla-sjef Elon Musk i en epost til staben.

Nådde ikke målet

Tesla leverte over 245.000 elbiler og SUV-er i løpet av fjoråret, nesten like mange som alle de foregående årene til sammen, ifølge selskapet selv. Det er likevel langt under målet om 500.000 kjøretøy, et mål selskapet satte for tre år siden.

Musk sier at de nå trapper opp produksjonen av Model 3, og at selskapet er nødt til å nå flere kunder som har råd til bilene.

– Produktene våre er for dyre for folk flest. Selskapet må jobbe hardere. Tesla har kun produsert biler i et tiår, og vi står overfor massive og etablerte konkurrenter, skriver Musk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.