DEBATT

Retningslinjer for debattinnlegg på TU.no

Ønsker du å bidra til debatten i TU? Det setter vi pris på!

30. okt. 2023 - 06:00

Debattinnlegg og kronikker kan sendes til nettdesk@tu.no. Vi leser alle innlegg som blir sendt oss innen tre virkedager.

Debattinnlegg og kronikker vi velger å publisere, blir lagt ut åpent og tilgjengelig for alle på våre nettsider.

Dersom vi velger å ikke bruke innlegget ditt, får du en e-post om det. Vi har ikke kapasitet til å begrunne dette valget.

Regler for debattinnlegg

Debattinnlegget bør ikke være mer enn 4000 tegn, inkludert mellomrom. Husk å legge ved fullt navn og tittel, samt et høyoppløst bilde i breddeformat av deg/dere selv.

Et debattinnlegg skal gi uttrykk for en mening du har og argumentere for synet ditt. Den kan også argumentere mot påstander eller meninger andre har kommet med.

TU sier derfor nei til innlegg som kan leses som reklame for virksomheter, produkter eller tjenester.

Kronikker

TU publiserer også kronikker. En god kronikk kaster lys over en hendelse eller et fagområde. Den er informativ og interessant for leserne. Den kan ikke reklamere for noe spesifikt selskap eller produkt. Kronikker bør ikke være på mer enn 6000 tegn, inkludert mellomrom.

Ønsker du å skrive en kronikk, kan det være lurt å ta kontakt med redaksjonen på e-post eller telefon først. Også til kronikker ønsker vi et høyoppløst bilde i breddeformat av forfatteren/forfatterne.

Forbehold

TU forbeholder seg retten til å redigere innsendt materiale, også hovedtittel og mellomtitler i innlegget.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

TU takker nei til innlegg som blir tilbudt flere redaksjoner.

TU skal gis beskjed dersom innlegget eller kronikken er helt eller delvis skrevet ved hjelp av kunstig intelligens. Avsenderen for innsendte bidrag står selv for meningsinnholdet, uavhengig av om det er brukt KI eller annen hjelp til utformingen.

Noen skrivetips

Tittelen er det som i hovedsak vil trekke lesere til innlegget ditt. Bruk derfor tid på å utforme denne. Den må ikke være lengre enn 60 tegn, inkludert mellomrom. Kom gjerne med flere tittelforslag.

Skriv en ingress hvor du trekker fram ett av hovedpoengene du omtaler i innlegget. Ingressen bør ikke være lengre enn 150 tegn, inkludert mellomrom.

I selve innlegget bør det viktigste komme først. De fleste leser fra toppen av, og da vil de få med seg det viktigste du har å fortelle, selv om de hopper av lenge før slutten. Du bør derfor få fram hovedpoengene dine så tidlig som mulig, og så bruke resten av innlegget på å underbygge disse.

Unngå forkortelser. Akronymer som ikke er kjent for alle, må i tillegg skrives fullt ut eller forklares.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hvis teksten er på mer enn noen få avsnitt, må den deles opp med én eller flere korte, men meningsfylte mellomtitler.

Bruk gjerne eksempler og illustrasjoner i innlegget ditt. Vær klar over at TU kun kan publisere bilder og illustrasjoner der den som eier opphavsretten, har godkjent dette.

Jonas Nøland Kristiansen og Martin Hjelmeland deltok på Atoms4 NetZeros møte i Wien i oktober og hadde møte med konsulentene i Rystad Energy om kjernekraft da de kom hjem 13. oktober.
Les også

Forsker: Ville kalt rapporten om kjernekraft «et makkverk»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.