KLIMA

Oslo vil ha lavutslippsdrosjer

Bymiljøetaten i Oslo kommune innser at rene elbiler ikke er et alterantiv for taxibransjen. Hybridbiler er løsningen, mener de.
Bymiljøetaten i Oslo kommune innser at rene elbiler ikke er et alterantiv for taxibransjen. Hybridbiler er løsningen, mener de. Bilde: Scanpix

3.000 drosjer som kjører på diesel, forurenser luften i Oslo og Akershus. Om tre år kan de være erstattet av mer lungevennlige hybridbiler.

Les også: Eldre dieselbiler kan bli forbudt

Elektrisk i byen

– Vi arbeider for at samtlige taxier både i Oslo og Akershus konverteres til hybridløsninger innen 2015. Dette vil innebære at taxiene skal ha en elektrisk motor i tillegg til en ordinær motor. På den måten kan taxien benytte diesel på oppdrag utenfor byen og elektrisk motor innenfor byens grenser, opplyser Hans Edvardsen, direktør i Bymiljøetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

Les også:

Accord blir ladbar hybrid

Slik blir Toyotas nye plug-in

Alarmerende utslipp

I mange år har dårlig luftkvalitet i Oslo og andre større norske byer vært et voksende problem.

– Utviklingen i utslippene av spesielt nitrogendioksid er alarmerende i Oslo. Dette skyldes overgangen fra bensin- til dieselbiler, sier Edvardsen.

Les også: – Luftkvaliteten i storbyene forverres

Miljøkrav?

– Rene elbiler vil ikke være noe godt alternativ for taxibransjen. De må også kunne kjøre lengre strekninger. Jeg tror derfor at hybridbiler er en god løsning. Dette vil også bedre økonomien for bransjen, i og med at de får null kroner i utgifter til drivstoff når de kjører i byen, påpeker Edvardsen, som også understreker at kommunen kan stille miljøkrav til dem som vil kjøre drosje i Oslo.

Les også:

Outlander blir ladbar neste år

Ny NSX får to elmotorer

Nye Mondeo kan lades

Også S60 kan bli plug-in-hybrid

Flat boble på strøm

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.