VVB ENGINEERING LTD

Leverte laveste tilbudet - fikk ikke kontrakten

VVB får ikke bygge Nordnestunnelen

Ni stykker var interesserte da Vegvesenet la elektroarbeidet i Nordnestunnelen ut på anbud.
Ni stykker var interesserte da Vegvesenet la elektroarbeidet i Nordnestunnelen ut på anbud. (Statens Vegvesen)

VVB får ikke bygge Nordnestunnelen

For noen uker siden skrev Teknisk Ukeblad at den engelske elektroentreprenøren VVB Engineering ltd har kommet med laveste tilbud på arbeidet i Nordnestunnelen i Troms. 

Selskapet, som er kastet ut av et norsk veiprosjekt og mottar store dagsbøter i et annet, solgte seg inn med gode ressurser og solid økonomi, og leverte et tilbud som lå et godt stykke under de andre åtte aktørene i konkurransen. 

Etter at klagefristen på prosjektet gikk ut 6. desember er det imidlertid klart at VVB ikke får bygge i Tromsø. 

Manglende gjennomføringsevne

Det er Vegvesenets jurist som har vurdert saken og konkludert med den engelske elektroentreprenøren ikke får kontrakten. 

– VVB oppfyller rett og slett ikke kriteriene for gjennomføring, forteller byggeleder Bjørn Roar Mannsverk i Statens Vegvesen.

Og utdyper:

– Vi har hentet referanser fra Follotunnelen og Høyangetunnelen, to andre norske prosjekter VVB har vært og er involvert i. I begge tilfellene ser vi at selskapet ikke har klart å gjennomføre arbeidet som avtalt, sier han. 

Velger nest billigst

Nå som det rimeligste tilbudet er ute av konkurransen forteller Mannsverk at det nest rimeligste er innstilt på arbeidet. 

– Mesta oppfylte alle krav og var den billigste av de kvalifiserte tilbyderne, sier han. 

Kontrakten omfatter elektroleveranser og installasjoner inne i den 5,8 kilometer lange tunnelen, samt på det nye veianlegget utenfor tunnelen og på brua over Manndalselva.

Tilbudet fra Mesta er på 35,5 millioner kroner. 

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå