SAMFERDSEL

Her forberedes Norges største samferdselsprosjekt

Se video.

30. jan. 2015 - 17:52
Vis mer

De forberedende arbeidene med Follobaneprosjektet nærmer seg ferdig. Rydding av anleggsområde, riving av hus og etablering av adkomstveier er på plass, og om kort tid lyses den første av fire store entrepriser ut på markedet.

– Vi er ferdige med forberedelsene i Oslo, og er snart ferdig for hele den nye banestrekningen fra Oslo til Ski. Nå vil alle de store entreprisene lyses ut i løpet av de kommende månedene, sier Jan Vormeland, anskaffelsesleder for Follobaneprosjektet i Jernbaneverket.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også: Her er de fire alternativene til ny kollektivløsning i Oslo

Rimeligere med TBM

Follobaneprosjektet er Norges største samferdselsprosjekt, med en total prislapp på 26 milliarder kroner. På størsteparten av den 20 kilometer lange tunnelen vil Jernbaneverket bruke fire gigantiske tunnelboremaskiner (TBM).

– Tunneler med en sånn lengde egner seg best med tunnelboremaskin. Dersom vi skulle sprengt hele tunnelen ville det krevd enormt mange sprengningspunkt, folk og utstyr. Det lønner seg rett og slett med boremaskin, sier Vormeland.

Han regner med at kontraktene for tunnelboringen vil signeres i løpet av årets andre kvartal. Maskinene har videre en leveringstid på mellom 12 og 14 måneder.

– Det betyr at vi kan være i gang med boringen innen sommeren 2016.

Jernbaneverket estimerer at selve borearbeidet vil ta rundt to år.

Les også: Blir digital motorvei: Deler av autobahn settes av til førerløse biler

Forberedelsene langs Follobanetraseen er snart ferdige.
Forberedelsene langs Follobanetraseen er snart ferdige.

Ligger i rute

Før den tid, er det mye som må gjøres.

– På anleggsområdet på Åsland er arbeid med å bygge to atkomsttunneler som går under E6 og inn til det området der den lange tunnelen er, i gang. Vi er litt over halvveis i arbeidet og i rute, sier Vormeland.

All anleggstrafikk og hundrevis av arbeidstakere skal de neste seks årene gå i skytteltrafikk inn og ut av disse to atkomsttunnelene som også fører luft inn til hovedtunnelen. 

– Her skal det gå transportbånd som skal store mengder steinmasser fraktes ut av hovedtunnelen når boremaskinene er i gang, forteller anskaffelseslederen.

Det er totalentreprenøren som får borekontrakten skal ha med seg de fire tunnelboremaskinene. Vormeland forteller at det er første gang så mange tunnelboremaskiner skal brukes i en tunnel i Norge.

Les også: Hardangerbrua åpnet for 18 måneder siden. Nå vil Vegvesenet bygge ny

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
De to ankomsttunnelene uner E6 er godt i gang.
De to ankomsttunnelene uner E6 er godt i gang.

Trafostasjon

På Åsland bygges det også en stor trafostasjon.

– Den skal gi strøm til tunnelboremaskinene, anleggsarbeider forøvrig og til betongfabrikken vi skal sette opp midlertidig, forteller Vormeland.

Når Jernbaneverket er ferdig med arbeidet skal trafostasjonen stå igjen for å kunne forsyne det som kan bli Oslos nye bydel Gjersrud-Stensrud.

Hvis alt går som det skal, er Follobanen ferdig i 2021.

Follobanen
De forberedende arbeidene til Follobanen nærmer seg ferdige. Nå er Jernbaneverket i gang med de to ankomsttunnelene som skal lede ned til hovedtunnelen. Aleksander Andersen
Les også:

Kuttet reisetiden mellom grensen og Oslo med 20 min - uten investeringer

Tjener rått på bombrikker - nå blir de belønnet med teknologipris

Dette tunnelprosjektet haster - kan allikevel bli forkastet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.