ELBIL

Volvo vil utvikle all elbilteknologi selv

Teknisk sjef Henrik Green forteller om hvordan dagens og fremtidens elbiler skal bli bedre.

SE HELE EPISODEN: Volvos teknologisjef Henrik Green, sammen med Marius Valle og Mathias Klingenberg i pokasten Elbil - teknisk sett.
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
12. jan. 2021 - 17:00

Volvo er i gang med sin elbilsatsing, og slapp på tampen av 2020 sin første masseproduserte elbil XC40 P8 Recharge. Bilen er bygget på en Volvo-plattform, og har blant annet motorer fra underleverandører.

Det kommer til å endre seg, for i TUs elbilpodkast forteller Volvos åpenhjertige tekniske sjef Henrik Green at mer og mer av produksjonen skal gjøres av Volvo selv i fremtiden. De jobber med en plattform spesielt utviklet for elbiler, i motsetning til dagens plattform som leveres med alle drivlinjer.

I podkasten forteller han om fordelene ved å utvikle selv, og hvordan de vil at elbilene skal bli mer effektive. Blant annet kan det bli aktuelt med prediktiv oppvarming av batteriet i XC40 før lading, slik at det går raskere å lade vinterstid.

Elbil - Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Portrett av Henrik Green, sittende halvveis inne i førersetet av en Volvo XC40.
Les også

Volvo-topp om Tesla: Kan ha valgt sensorer for tidlig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.