Volkswagen ID.4 i Norge

Se video og bilder: Volkswagens folke-SUV ID.4 er i Norge

En romslig kompakt-SUV.

ID.4 er på besøk i Norge, og vi fikk ta en titt. Se video!

En romslig kompakt-SUV.

Stor, men kompakt. Anvendelig. Romslig innvendig.

Det er noen av våre inntrykk etter å ha tatt en titt på ID.4, Volkswagens kommende elektriske folke-SUV. 

Mandag inviterte Møller en knippe norske journalister til å se bilen, som er på besøk i Norge. Den skulle egentlig vises frem på den pågående Zerokonferansen, men det ble avlyst av smittevernshensyn. Av samme grunn har vi ikke fått sitte i bilen eller interagere med den. 

Møller hadde utstyrt bilen med både takboks, barnesete og hundebur – alt for å få fram hvor anvendelig bilen er. De passet naturligvis også på å demonstrere det elektrisk utfellbare hengerfestet. 

Se video av bilen øverst i saken. Flere bilder finner du nederst i saken.

Spennende spesifikasjoner

Les også

Kompakt-SUV-en er storebroren til ID.3, som allerede ruller på norske veier i flere tusen eksemplarer. Begge er laget på tyskernes dedikerte elbilplattform MEB og har blant annet samme akselavstand. I tillegg til å være bredere enn lillebror, er ID.4 er også 30 centimeter lengre enn ID.3. Volkswagen sier selv at ID.4 er litt større innvendig enn Tiguan og litt mindre enn Tiguan Allspace.

ID.4s utseende og spesifikasjoner likner for øvrig på Skoda Enyaq, som også er laget på MEB-plattformen.

Volkswagen ID.4 1st / 1st Max

 • Motoreffekt: 150 kW/ 204 hk
 • Dreiemoment: 310 Nm
 • Batterikapasitet: 82 kWt brutto (77 netto)
 • Hurtiglading: Maksimalt 125 kW (CCS)
 • Toppfart: 160 km/t
 • Hengerfeste, totalvekt: Ja, 1000 kg
 • Taklast, totalvekt: Ja, 75 kilo
 • Akselerasjon 0-100 kt/t: 8,5 sekunder
 • Oppgitt strømforbruk: 18,2 kWt/100 km
 • Rekkevidde ID.4 1.st: 496 km 
 • Rekkevidde ID.4 1.st Max: 487 km
 • Lengde/ bredde med speil/ høyde: 4.584 mm/ 2.108 mm/ 1.631 mm
 • Bakkeklaring: 16,3 cm
 • Akselavstand: 2,771 mm
 • Bagasjerom: 543 liter (1575 liter med nedfelt seterad)

Med rekkevidde opptil 496 kilometer (WLTP), rask hurtiglading (maks 125 kW), mulighet for hengerfeste og taklast, fremstår ID.4 som en attraktivt elektrisk kandidat for VW-glade nordmenn.

Variantene som kan bestilles nå kommer begge med bakhjulstrekk. En variant med firehjulstrekk kan forhåndsbestilles med levering til sommeren, men prisen på denne er ennå ikke klar.

ID.4. 1st starter på 426.900 kroner, levert i Oslo. Med vinterdekk koster den såvidt under 450.000 kroner. Da får du blant annet 20-tommers lettmetallfelger, et 10-tommers berøringsfølsomt infotainmentsystem og ryggekamera.

Toppmodellen ID.4 Max koster fra 509.500 kroner, og inkluderer blant annet større felger (21-tommers), LED-matrix hovedlykter, panoramaglasstak, 12-tommers infotainmentskjerm og et head-up display med Volkswagens AR-funksjon som plasserer navigasjonsinformasjon på veien foran deg. Det var denne modellen som var utstilt hos Møller på Frysja.

Les mer om de ulike versjonene her.

Viktig for VW

Bilen skal leveres fra januar 2021, altså om knappe to måneder. Møller forteller at de får god tilgang på biler, men vil ikke si om leveringstakten på ID.4 blir like stor som ID.3, som har herjet registreringsstatistikken i høst med nesten 4800 førstegangsregistreringer på få måneder. 

ID.4 skal for øvrig ikke være belemret med de samme barnesykdommene som flere ID.3-eiere nå opplever. ID.4-programvaren skal nemlig være ferdig fra fabrikken, får vi opplyst. 

ID.4 er svært viktig for Volkswagen, som ønsker å være verdensledende innen elektrisk mobilitet innen 2025. Bilen skal, i motsetning til ID.3, selges over hele verden fra begynnelsen, og tilhører et segment i vekst: SUV-er vil ifølge VW stå for 50 prosent av den tyske bilprodusentens bilsalg i 2025 – opp fra 30 prosent i 2019.

ID.4 har innvendige lys man selv kan bestemme fargen på. Foto: Mathias Klingenberg

I 2025 planlegger bilprodusenten å produsere en halv million ID.4 i året. Produksjonen skal blant annet skje ved Zwickau, en fabrikk vi besøkte i fjor

Bilen skal konkurrere mot flere kommende kompakt-SUV-er med liknende spesifikasjoner og egenskaper: Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-e, Volvo XC40 Recharge Pure Electric, Nissan Aryia og nevnte Skoda Enyaq. Disse vil være mindre kostbare alternativer til dagens eksisterende elektriske SUV-er, for eksempel Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, Jaguar i-Pace og Tesla Model X.

Les også

Volkswagen ID.4 konkurrerer om noen av de samme kundene som Ford retter seg mot.
ID.4 har bakkeklaring på 16,3 cm. (Foto: Mathias Klingenberg )
Berøringsskjermen er enten på 10 eller 12 tommer, avhengig av hvilken modell du velger. Størst er dyrest. (Bilde: Mathias Klingenberg )
Barnesetet var på plass. (Bilde: Mathias Klingenberg )
ID.4 er den neste bilen i ID.-familien etter ID.3. (Bilde: Mathias Klingenberg )
Ut ifra det lille vi fikk se, virker ID.4 svært romslig innvendig. (Bilde: Mathias Klingenberg )
ID.4 var for anledningen utstyrt med blant annet takboks. Den kan bære 75 kilo på taket. (Bilde: Mathias Klingenberg )
Infotainmentsystemet i ID-bilene skal forbedres.
Softwareproblemene norske ID.3-eiere nå opplever skal ikke være tilstede på ID.4, ettersom den skal komme med ferdig utviklet programvare. (Foto: Mathias Klingenberg )
ID.4 har innvendige lys man selv kan bestemme fargen på. (Bilde: Mathias Klingenberg )
ID.4 har i likhet med ID.3 lys som hilser på deg når du nærmer deg. (Bilde: Mathias Klingenberg )
ID.4 kan utstyret med LED-matrix. (Bilde: Mathias Klingenberg )

Kommentarer (115)

Kommentarer (115)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå