ELBIL

NAF: – Ladestasjoner er avgjørende for å nå målet om kun nullutslippsbiler i 2025

Tesla Supercharger-åpning og utbygging av ladestasjoner i Norge er tema i ukens podkast.

NAF mener det trengs en klar strategi for utbygging av ladestasjoner i Norge.
Marius ValleMarius ValleJournalist
2. nov. 2021 - 17:00

Det selges elbiler som aldri før, og det er ikke lenger et rent byfenomen å kjøre elektrisk. Det er solgt over 100.000 elbiler i Norge så langt i år, snart en halv million totalt.

Om du bor i nærheten av noen av landets største byer og stort sett bare ferdes der, vil du antakelig ha en helt annen opplevelse av hvor enkelt det er å finne lading enn om du bor i distriktene et stykke fra nærmeste storby.

Har du hytte i et populært hytteområde, opplever du kanskje ofte at du må stå i ladekø hvis du er avhengig av å lade bilen for å komme helt frem.

Og ikke minst; Mange opplever at det kan være tungvint å lade, ettersom kortbetaling er en fremmed fugl i det norske lademarkedet. 

NAF etterlyser tydelig elbilstrategi

I denne episoden av Elbil – Teknisk Sett har vi besøk av NAFs Nils Sødal. NAF mener at det må offentlig styring til for å sikre en tilfredsstillende ladeinfrastruktur her i landet. Bare i år har behovet vært å bygge 1100 nye ladere, mener de.

Det kan komme til å bedre seg raskt dersom Tesla nå åpner sine ladestasjoner for offentligheten, slik de nylig gjorde i Nederland. Men det vil neppe være nok.

Vi snakker med Sødal om Tesla-åpning, behovet for hurtigladere rundt i landet, den nye regjeringens planer om infrastruktur for elbil og er også innom spørsmålet om innføring av merverdiavgift på elbiler.

Om målet er å selge bare elbiler i 2025, er det for tidlig å innføre avgifter, og om vi ikke tar en aktiv rolle i utbygging av ladestasjoner, kommer vi til å snuble på oppløpssiden, mener NAF.

Elbil – Teknisk sett

Les også

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.