OLJE OG GASS

Han er Statoils nye teknologidirektør

Statoil rokerer om på konsernledelsen.

Anders Opedal er Statoil nye konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. Han kommer fra stillingen som landsjef og direktør i Brasil.
Anders Opedal er Statoil nye konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. Han kommer fra stillingen som landsjef og direktør i Brasil. Foto: Jörgen Skjelsbæk
Ina AndersenIna AndersenJournalist
27. apr. 2018 - 07:58

Statoil melder fredag morgen at de gjør endringer i konsernledelsen. Dette skal ifølge selskapet sikre fornyelse og bredere erfaring i ledelsen, og ytterligere styrke tilveksten av lederkandidater i selskapet.

Som følge av utviklingen av den internasjonale virksomheten, gjør Statoil også noen justeringer i konsernstrukturen, hvor Brasil blir trukket ut som et eget forretningsområde.

Anders Opedal blir selskapets nye konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring. Han kommer fra stillingen som landsjef og direktør i Brasil

Endringene planlegges å tre i kraft mellom 1. mai og 15. oktober.

Endringene

Endringene i konsernledelsen og konsernstrukturen er som følger:

 • Konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI), Lars Christian Bacher, overtar som konserndirektør for økonomi og finans (CFO), der han etterfølger Hans Jakob Hegge, som blir landsjef i USA og direktør for Statoils globale landbaserte ukonvensjonelle virksomhet.

 • Konserndirektør for Utvikling og produksjon USA (DPUSA), Torgrim Reitan, blir konserndirektør for et omstrukturert DPI, som også vil omfatte virksomheten som i dag er organisert i DPUSA.

 • Virksomheten i Brasil tas ut av DPI-porteføljen og organiseres som et eget forretningsområde; Utvikling og produksjon Brasil (DPB). Konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD), Margareth Øvrum, blir konserndirektør for dette nye forretningsområdet.

 • Konserndirektør for Nye energiløsninger (NES), Irene Rummelhoff, overtar som konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering (MMP), der hun etterfølger Jens Økland, som blir direktør for forretningsutvikling i NES.

 • Anders Opedal går fra nåværende stilling som landsjef og direktør i Brasil for å etterfølge Margareth Øvrum som konserndirektør for TPD, og blir nytt medlem av konsernledelsen.

 • Pål Eitrheim, som nå er direktør for anskaffelser i TPD, blir medlem av konsernledelsen som konserndirektør for NES, der han overtar etter Irene Rummelhoff.

 • Al Cook, som nå er direktør for driftsteknologi og partneropererte lisenser i DPI, blir konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling (GSB) i konsernledelsen, og etterfølger John Knight. Som tidligere kunngjort har Knight besluttet å ikke forlenge sin kontrakt med Statoil når den utløper ved utgangen av 2018. Han trer ut av konsernledelsen 1. mai.

– Nytt kjerneområde

- Brasil er et nytt kjerneområde for Statoil, med lovende olje- og gassområder og en betydelig ressursbase, og vi etablerer derfor Brasil som et eget forretningsområde. Dette gir oss anledningen til å følge opp Brasil enda tettere i en viktig oppbyggingsfase, sier konsernsjef Eldar Sætre i meldingen.

Videre forklarer han at ettersom virksomheten til Statoil i USA er betydelig modnet de siste årene, blir denne virksomheten inkludert i forretningsområdet for utvikling og produksjon internasjonalt (DPI).

– Statoil satser på landbaserte ukonvensjonelle forretningsmuligheter globalt, og vi ser synergieffekter av å ha den landbaserte virksomheten i USA organisert innenfor DPI, for å dra nytte av verdifull erfaring og sikre læring på tvers av landegrenser, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Den nye konsernledelsen

Statoils konsernledelse blir som følger:

 • Konsernsjef Eldar Sætre.
 • Konserndirektør for finans og økonomi (CFO) Lars Christian Bacher.
 • Konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge (UPN) Arne Sigve Nylund.
 • Konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) Torgrim Reitan.
 • Konserndirektør for Utvikling og produksjon Brasil (DPB) Margareth Øvrum.
 • Konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering (MMP) Irene Rummelhoff.
 • Konserndirektør for Leting (EXP) Tim Dodson.
 • Konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD) Anders Opedal.
 • Konserndirektør for Nye energiløsninger (NES) Pål Eitrheim.
 • Konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling (GSB) Al Cook.
 • Konserndirektør for sikker og effektiv drift (COO) Jannicke Nilsson.
 
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.