OLJE OG GASS

Helge Lund blir ny styreleder i BP

Begynner ved nyttår.

Bilde: NTB scanpix
26. apr. 2018 - 08:57

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund blir ny styreleder i oljegiganten BP. Onsdag trakk han seg fra styret i oljeserviceselskapet Schlumberger.

Lund etterfølger svenske Carl-Henric Svanberg som styreleder, og vil få plass i styret 1. september 2018.

Han blir formelt utnevnt som styreleder 1. januar 2019, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Et fantastisk selskap

Svanberg varslet i høst at han ville gå av på generalforsamlingen i mai, og styret startet da sin prosess for å finne en ny styreleder, skriver Dagens Næringsliv.

I en melding til det amerikanske kredittilsynet opplyser Schlumberger at Lund trekker seg fra styret for å «konsentrere seg om andre interesser», skriver Nettavisen.

Lund kom inn i Schlumberger-styret i 2016 etter en kort karriere som konsernsjef i British Gas (BG). Før det var han toppsjef i Statoil fra 2004 til 2014.

– BP er et fantastisk selskap. Det er et stort privilegium for meg å bli bedt om å lede et styre med erfaring og mangfold. BP har på en suksessfull måte kommet seg gjennom en utfordrende periode under det sterke lederskapet til Carl-Henric og Bob. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Bob og hans team, når de henvender seg mot en skiftende energilandskap, sier Lund i en uttalelse, og viser til BPs direktør Bob Dudley.

Global prosess

BP skriver i meldingen at prosessen med å finne ny styreleder har vært global og grundig, og at Lund ble valgt fra en omfattende liste med kandidater fra Storbritannia, Europa og USA.

– Jeg har kjent Helge i mer enn et tiår og ser frem til å jobbe med han. Med et strategisk syn og moderne, globalt perspektiv, har han en klar forståelse for både utfordringer og muligheter som industrien vår nå ser. Jeg er trygg på at Helge, sammen med resten av styret, vil gi selskapet god og strategisk veiledning, mens vi fortsetter å vokse og tilpasse oss skiftet i energimarkedet, sier Dudley.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.