PODKAST

Veldig mye å ta tak i for IKT Norges nye sjef

Øyvind Husbys jobb er å peke på hva vi må forbedre på IKT-siden her i landet. Men for ham er det mer enn en jobb. Dette er dyptfølte hjertesaker.

Mener mye om IKT: Administrerende direktør i IKT Norge, Øyvind Husby, har mange jern i IKT-ilden.
Mener mye om IKT: Administrerende direktør i IKT Norge, Øyvind Husby, har mange jern i IKT-ilden. Foto: Sebastian Hagemo
20. mai 2021 - 17:00

Administrerende direktør Øyvind Husby i IKT Norge har vært i stillingen i et halvt år. Det betyr ikke at han er et ubeskrevet blad. Han har et par tiår bak seg i mange stillinger og styrer innen IT-bransjen. Mest tid har han brukt hos Get og Telia, med alle utfordringene de slet med for å digitalisere landet.

Med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett på bordet, er det naturlig å sjekke om det innfrir Husbys forventninger. Svaret var i hvert fall som vi ventet. Han mener vi bruker altfor lite penger på bredbånd til alle i samferdselsbudsjettet. Bare 0,3 prosent er for lite for noe som er så viktig.

Husby er også opptatt av at IKT-bransjen, som alle er så avhengig av, mangler folk. Det er en skrikende mangel på tross av at mange ønsker å ta en slik utdanning. Vi har rett og slett ikke plasser nok til dem.

Han er også bekymret for at vi ikke klarer å tiltrekke oss de store aktørene på datasentre, for datasikkerhet er skansen mot en ny mørk og profesjonell industri og for Europas posisjon. Vi har rotet det til og ligger håpløst etter USA og Asia på felter hvor vi var ledende på 90-tallet, mener han.

Men det er også lyspunkter. Som hvordan vi her i landet så å si over natta kunne flytte så mye undervisning og andre samfunnsviktige funksjoner over i det digitale rom.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også startet podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Energiministeren Terje Aasland (Ap) tar til orde for et energisamarbeid med olje- og gassnæringen. Håpet er at det kan bidra til å få ned utslippene på norsk sokkel.
Les også

Inviterer oljebransjen til samarbeid om utslippskutt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.