KARRIEREPODKAST

Utsatt for hersketeknikker på jobb? Her er sju råd

Blir du oversett, ikke informert eller ikke hørt på jobb? Hør ekspertens råd til hvordan du lar hersketeknikker prelle av.

I episoden prøver podkastvertene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen (t.h.) seg på å herske med førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, Helene Tronstad Moe. Hør hvordan det går i ukens episode av Teknisk sett karriere.
I episoden prøver podkastvertene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen (t.h.) seg på å herske med førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, Helene Tronstad Moe. Hør hvordan det går i ukens episode av Teknisk sett karriere. Foto: Sebastian Hagemo
17. jan. 2022 - 09:00

Har du sittet i et møte som er veldig relevant for jobben du er satt til og opplevd at alle tilsynelatende vet mer om temaet som tas opp enn det du gjør? Bakgrunnsinformasjon ble ikke sendt til deg, og kanskje ble du ikke en gang innkalt til møtet, men måtte selv be om å få delta.

Da er du ikke alene.

Tilbakeholdelse av informasjon er en av de vanligste formene for hersketeknikker som ansatte blir utsatt for på arbeidsplassen, forteller Helene Tronstad Moe, førsteamanuensis ved Institutt for organisasjon og ledelse ved Høyskolen Kristiania.

Hun har blant annet forsket på lederstrukturer og varslingssaker, og i ukens episode av Teknisk sett karriere gir hun syv råd til hva du kan gjøre hvis du blir hersket med på jobb.

Les også

– Ikke bit på agnet

For mange kan det være fristende å bruke hersketeknikker tilbake, men Tronstad Moe er tydelig på at det ikke er noe du bør gjøre.

Å holde hodet kaldt, puste med magen og ikke bite på agnet, er hennes nøkkelråd til hvordan du bør reagere hvis du blir utsatt for hersketeknikker.

I episoden er digitale hersketeknikker også et tema, blant annet hva mange opplever i jobbens chattekanaler eller på digitale møter.

  • Hør episoden i nettspilleren øverst i artikkelen eller der du vanligvis lytter til podkaster. 

Teknisk sett karriere

– Hvem er du i arbeidslivet? 

Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. <i>Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen</i>
Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen

Det prøver journalistene Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen i Teknisk Ukeblads karriereredaksjon å gi dere svar på.

I podkasten Teknisk sett karriere byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen. 

Her finner du Teknisk sett karriere:

Har du tips til gjester eller har du spørsmål til podkasten? Send oss en e-post!

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.