ELBIL

Slik skal Nio etablere batteribyttestasjoner i Norge

Nytt bilmerke på veien til høsten.

Flere kinesiske bilprodusenter har etablert seg på det norske markedet, og nå får vi snart se de første bilene fra Nio.

Nio er et relativt ferskt bilmerke, etablert i 2014 med hovedkvarter i Shanghai. Med seg til Norge har de et helt unikt elbilkonsept: Om du vil lade bilen din i en fei, kan de bytte hele batteriet. Da har du et fulladet batteri på få minutter.

Tesla Model S var klartgjort

Det er et konsept som knapt har kommet forbi konseptstadiet til nå. Tesla Model S var egentlig klargjort for dette, men tjenesten ble aldri rullet ut. Selskapet Better Place bygget batteribyttestasjoner, men gikk konkurs i 2013.

Elbil – Teknisk Sett: Episode 23

Vil du bare høre deler av podkasten? Her er tidene i podkasten hvor vi snakker om:

2:35: Introduksjon av Marius Hayler og bilmerket Nio.
5:00: Batteribyttekonseptet
8:20: Kommer bilene med batterileie?
11:00: Hvor kommer batteribyttestasjonene?
13:00: Når kommer prisen på bilene?
13:50: Blir Nios egne ladere åpne for alle?
15:20: Nio House og Nio-samfunn
19:00: Vil nordmenn kjøpe kinesiske biler i premiumsegmentet?
21:45: Når blir det prøvekjøring av Nio ES8?

Vil Nio klare å etablere noe som faktisk er liv laga? I denne episoden har vi snakket med Marius Hayler, daglig leder i Nio Norway, om batteribytte og Nios inntreden i det norske og europeiske markedet.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Les også

Les mer om: