BYGG

Sjekk lederlønnen i eiendomsbransjen

Finn din sjef i vår liste på 640 selskaper.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. NTB scanpix

Norges best betalte eiendomssjef tjente ti millioner kroner mer i året enn  medianlønnen til ledere i eiendomsbransjen i 2017. Da var medianlønnen på 690.000 kroner, viser tall basert på SSBs lønnsstatistikk.

Vi har gått inn i regnskapene til alle norske eiendomsselskaper med ti eller flere ansatte, og sjekket ledernes lønn. I listen under har vi tatt med de 647 norske eiendomsselskapene som rapporterer inn daglig leders lønn til  Brønnøysundsregisteret.

 

Eiendomsinvestorer lønner godt

Det var daglig leder Kristian Andreas Aaserud i det nå avviklede selskapet Hamang AS, tidligere kjent som familieselskapet Hamang Papirfabrikk, som tjente mest, viser de seneste talene som er innrapportert til Brønnøysundsregisteret. Utgiftsposten til lederlønn var på over ti og en halv millioner kroner. Det var nesten halvparten av lønnsutgiftene til selskapet som hadde 14 ansatte.

Statistikkvariabler for lønn

Medianlønn: 

  • Lønnen til den personen som befinner seg i midten av fordelingen når alle lønnsverdiene ordnes i stigende rekkefølge.
  • Siden lønnen i øvre del av listen er svært høy, mens det i nedre del ligger flere selskaper som har oppgitt null i lederlønn, vil medianen fremfor gjennomsnittstallet gi et riktigere bilde av hvilken lønn en leder i bransjen kan forvente.

Kvartil:

  • Øvre og nedre kvartil finner vi på samme måte som medianlønn.
  • Øvre og nedre kvartil er grenseverdi-lønnen for henholdsvis øvre fjerdedel og nedre fjerdedel. 

Kilde: SSB

Med en lønn på litt over åtte millioner kroner er andreplassen besatt av Nils Kloumann Selte i selskapet Canica AS, som er et investeringsselskap grunnlagt av Stein Erik Hagen.

På tredjeplass finner vi Odd Torland i Smedvig AS med en lønn på nesten seks millioner kroner. 

Kun én kvinne blant topp ti

Det er få kvinnelige toppledere i vår liste, og kun ett navn finner vi blant topp ti. Astrid Evenseth Sørgaard i Awco AS dukker opp på plass nummer ni, og de seneste tallene  hun tjente nesten fem millioner kroner, viser seneste tall.

Ser vi på forskjellen mellom mannlige og kvinnelige eiendomssjefer, viser tall basert på SSBs lønnsstatistikk at menn tjente cirka 150.000 kroner mer i året enn kvinner i øvre kvartil (se forklaring i faktaboks) i 2017.

Finn din sjef

Bruk søkeverktøyet nederst i artikkelen for å finne ditt selskap. Du kan søke etter navn på leder, navn på selskap eller kommune.

Lønningene baserer seg på siste innsendte regnskapstall. Lønnstallet er offentlig, og fastsettes av styret i det aktuelle selskapet. Lederlønnen inkluderer ikke bonus og andre godtgjørelser.

Se også disse sakene:

* Data utilgjengelig? Deler av regnskapet kan mangle der det er snakk om avdelinger, datterselskaper, selskaper under avvikling eller under lederbytte. I mange tilfeller kan man finne oppdatert informasjon om daglig leder på bedriftenes nettsider eller under "roller" i bedriftsdatabaser som Proff.no og Regnskapstall.no.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.