BYGG

Topp 100-liste: Øverst troner et selskap som drar inn nesten 1 million kroner per ansatt

Se vår topp 100-liste

Sjekk hvor lønnsomme Norges arkitekthoder er i vår liste.
Sjekk hvor lønnsomme Norges arkitekthoder er i vår liste. Illustrasjon: colourbox.com
19. juni 2018 - 05:15

De ansatte i det familiedrevne kontoret Tysseland arkitekturer har levert et godt resultat. Med sine fem ansatte og fire millioner kroner i pluss, er Tysselands arkitekthoder de klart mest lønnsomme i bransjen. Resultatet er på nesten én million kroner per ansatt.

Nedenfor kan du se vår liste over de 100 mest lønnsomme arkitektselskapene per ansatt i Norge.

Bygger i Kroatia

Det Bergensbaserte arkitektkontoret er drives av far Magnar og sønn Thomas Tysseland. Kontoret feiret nylig 30-års jubileum.

De tegner barnehager, skoler, næringsbygg og boligprosjekter i ulik skala. Kontoret står også bak flere utbyggingsprosjekt i Dubrovnik i Kroatia.

Hvilke selskaper er med?

Listen er utarbeidet fra søk på regnskapstall.no, der selskapene som er inkludert i søkene, har registrert seg i Brønnøysundregisteret under relevante næringsgrupperinger for norsk standard fra SSB. Følgende grupperinger er tatt med:

  • Arkitektvirksomhet
  • Interiørarkitekt, interiørdesign og interiørkonsulentvirksomhet

Selskaper med færre enn fem ansatte, er ikke med på vår liste.

I noen tilfeller kan selskapene ha rapportert konserntall til Brønnøysundregisteret, og ikke de tallene som er spesifikke for den norske delen av virksomheten. Dette gjelder for eksempel når et utenlandsk selskap har filial i Norge. Tallene som da dukker opp i vår liste, vil ikke gi et riktig bilde av den norske virksomheten.

Det er også tilfeller der datterselskaper ikke har rapportert sine regnskapstall til Brønnøysundregisteret, fordi de ikke er regnskapspliktige. Tallene må da hentes ut fra morselskapets regnskap.

For ti på topp-selskapene på vår liste har vi korrigert for disse tilfellene.

Kom med innspill

Vi vil fortløpende vurdere selskapene på listen, og vi oppdaterer den etter hvert som vi får nye tall. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet under.

Mener du at et selskap burde blitt lagt til eller fjernet fra listen? Ta en titt på kravene ovenfor og send innspill til tuva@tu.no med «topp100» og selskapsnavn i emnefeltet.

Her er listen:

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.