KLIMA

– Næringslivet betaler allerede milliarder i CO2-avgift. Vi ber om at man øremerker pengene å gjøre klimaskiftet mulig

Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H), Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) pg NHO leder Kristin Skogen Lund deltar på konferansen Grønn Omstilling - Framtidens transportløsninger på Astrup Fearnley Museet i Oslo torsdag.
Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H), Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) pg NHO leder Kristin Skogen Lund deltar på konferansen Grønn Omstilling - Framtidens transportløsninger på Astrup Fearnley Museet i Oslo torsdag. Bilde: Junge, Heiko
Av NTB
15. juni 2017 - 06:56
Regjeringen og NHO skal forhandle om å opprette et fond som skal forvalte C02-avgiftene. Planen er at fondet skal belønne næringsliv som kutter utslippene.
 

NHO har lenge ivret for ideen, og skal nå i samtaler med klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) for å drøfte saken, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi håper å ha et fond i gang i 2019, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Øremerkes klimaskifte

Dersom CO2-avgiftene skal gå til fondet i stedet for statskassen, kan staten gå glipp av inntekter på mer enn fire milliarder kroner. NHO mener likevel det er en god idé.

– Næringslivet betaler allerede flere milliarder i CO2-avgift. Det eneste vi ber om, er at man øremerker disse pengene til faktisk å muliggjøre klimaskiftet, sier Skogen Lund.

Klima- og miljøminister Helgesen er ikke direkte avvisende til tanken.

– Det er ingen tvil om at transportsektoren må bidra for å nå klimamålene. En av de interessante mulighetene er dette CO2-fondet, sier statsråden.

Her er det: Skipet som ikke etterlater seg et lokk av eksos over norske fjorder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.