ELBIL

Østerrikes regjering vil la elbiler kjøre fortere enn fossilbiler

130 mot 100 kilometer i timen på enkelte veier.

Østerrikes regjering foreslår å la elbiler kjøre fortere enn fossilbiler på enkelte veier.
Østerrikes regjering foreslår å la elbiler kjøre fortere enn fossilbiler på enkelte veier. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB Scanpix
13. okt. 2018 - 15:29

I Østerrike kan elbiler få kjøre i 130 kilometer i timen på veier der fossilbiler må nøye seg med 100 kilometer i timen, skriver Jyllandsposten.

Forslaget ble lagt fram av regjeringen for det østerrikske parlamentet onsdag.

Bakgrunnen for forslaget, er at fartsgrensen på enkelte veier i Østerrike er senket for å begrense bilenes utslipp av CO2. Men ettersom elbiler ikke slipper ut CO2 uansett hvor fort de kjører, mener regjeringen at de ikke bør omfattes av denne hastighetsreduksjonen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Flere forslag i pakken

Fartsforslaget fra regjeringen er en del av en pakke som inneholder en rekke forslag til tiltak som skal gjøre det mer attraktivt å bytte ut fossilbilen med en elbil.

I pakken foreslås det også å la elbiler bruke kollektivfeltet i byene, og å ikke gi parkeringsbøter til elbiler, skriver Jyllandsposten.

– Vi vil lage noen sterke og synlige incitamenter, sier Østerrikes miljøminister, Elisabeth Köstinger, i følge avisen.

Forslagene er ikke behandlet i parlamentet ennå, og det gjenstår ennå en del lovarbeid før de kan stemmes over.

Det er allerede kommet innvendinger mot elbil-pakken. Blant annet steiler bystyret i Wien over å skulle prioritere elbiler på bekostning av kollektivtrafikken.

Skulle forslagene bli vedtatt, vil de ikke omfatte veldig mange biler i første omgang. Av Østerrikes nyregistrerte personbiler i første halvår av 2018, var 1,6 prosent rene elbiler, mens 2,5 prosent var hybridbiler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.