INDUSTRI

Norwegian Tech Award 2019: Nordic Semiconductor hedres for banebrytende teknologi

Nordic Semiconductor har sluppet sin første langtrekkende datakommuniserende brikke. Tirsdag kveld ble de belønnet med Norwegian Tech Award 2019 for teknologiutviklingen.

Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
19. nov. 2019 - 21:14

Nordic Semiconductor er den suverene markedslederen på BLE-brikker, Bluetooth Low Energy, med mellom 40 og 50 prosent av verdensmarkedet. Det som har skaffet det norske halvlederselskapet en slik posisjon, er en kombinasjon av ekstremt lavt strømforbruk og et svært godt utviklingsmiljø.

Det er de samme argumentene de nå går til markedet med, når de har lansert nRF91-serien som støtter LTE-M og NB-IoT:

Den skal slå konkurrentene grundig på strømforbruk. Det er svært viktig, fordi de fleste slike brikker vil være koblet til sensorer og drevet av batterier.

Les også

Åpner nye muligheter

De nye standardene åpner mobilnettene mot sensorinformasjon, og kan dermed bidra til å realisere IoT.

Det at batteriene varer lenge, er for mange den viktigste egenskapen til brikken som skal kommunisere sensorinformasjonen fra utilgjengelige steder. Det er mulig å oppnå opptil mange års batterilevetid når sensorene ikke trenger å kommunisere så ofte.

NSE har veldig høy markedsandel på noen områder. Selskapet selv mener de gjør det lett for ingeniører å utvikle nye sluttprodukter og tjenester (som trenings-gadgets eller datamus) med sine brikker, og det er det samme konseptet de nå viderefører med den nye LTE-brikken.

– Norge har de beste ingeniørene

– Vi er veldig glade for denne prisen og anerkjennelsen i Norge, sier teknologidirektør Svein-Egil Nielsen fra scenen.

Men feiringen går dem ikke til hodet:

– Vi går på jobb igjen i morgen tidlig, og vil sørge for at kundene og de ansatte er fornøyde. Vi har stor tro på at den nye brikken vil ta oss til nye høyder, og hvem vet, kanskje kommer det nye produkter etter det. Norske ingeniører er de beste i verden. De leverer hva de skal gjøre hver eneste dag.

Les også

Juryens begrunnelse:

Vinneren er stor på et lite område og har en ledende posisjon innen flere segmenter. Teknologien selskapet har utviklet har et veldig bredt anvendelsesområde med potensial for å være med og løse flere store samfunnsoppgaver.

Norwegian Tech Awards

  • Teknisk Ukeblad Media arrangerer årlig teknologikåringen Norwegian Tech Awards. En uavhengig jury kårer vinneren av hovedprisen.
  • Juryen består i år av: Lise Lyngsnes Randeberg, Tekna (juryleder). Alexandra Bech Gjørv, SINTEF. Morten Dæhlen, UiO. Håkon Haugli, Innovasjon Norge. Trond Markussen, Nito. Anne Borg, NTNU. Anne Kjersti Fahlvik, Forskningsrådet. Knut E. Sunde, Norsk Industri. Mette Vågnes Eriksen, Polyteknisk Forening. Jan M. Moberg, TU Media.
  • Norwegian Tech Award er hovedprisen. Den tildeles i år Nordic Semiconductor.
  • De andre nominerte var: PCI Biotech, Tibber, Intek Engineering, Vaccibody og Equinor.
  • PCI Biotech fikk flest stemmer av leserne på tu.no.

De har lagt vekt på bruke «open source» for at andre kan knytte seg til å bruke deres teknologi. De er like åpne for store som for små aktører.

Vinneren lager nervesystemet for det digitale samfunn – ikke bare i Norge, men hele verden. Nå har selskapet i tillegg tatt nye steg og klart å presse enda mer teknologi og prosessering inn på en liten brikke innen mobilt IoT.

Selskapet leverer energigjerrige komponenter og har en ledene posisjon innen flere segmenter. Nå har selskapet i tillegg tatt nye steg og klart å presse enda mer teknologi og prosessering inn på en liten brikke. Vinneren bidrar til å gjøre industri og produkter smartere og knytte dem sammen.

Vinneren er Nordic Semiconductor.

 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.