Norsk arkitekt hedres i internasjonal konkurranse

Norsk arkitekt hedres i internasjonal konkurranse
Fredrik Barth så potensialet i bydelen Arna i Bergen. Det førte til prisen "Årets unge rådgiver". Bilde: Joachim Seehusen

EFCA-konkurransen:

  • EFCA er den europeiske sammenslutningen av rådgivende ingeniør-foreninger. Norges representant i EFCA er RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening). 
  • Årets EFCA Young Professionals Competition var den femte i rekken. 
  • Konkurransen er åpen for kandidater under 35 år fra rådgiverfirmaer som er medlem i deres nasjonale rådgivende ingeniør-bransjeforening. 
  • EFCA mottar et stort antall bidrag fra hele Europa til konkurransen. 
  • De kårer en vinner, en annenplass, en tredjeplass og syv rangerte Hederlig omtale-kandidater. Fredrik Barth var den høyest rangerte av disse i 2014. 
  • Tidligere har også et norsk bidrag fått hederlig omtale. Det var Stefano Chiti fra COWI i 2012.

For andre gang har Norge klart å hevde seg i den europeiske konkurransen EFCA Young Professionals Competition for rådgivere.

Konkurransen ble arrangert for femte gang i år, og ga den norske deltageren hederlig omtale.

Hederlig omtale

Den norske deltakeren var Fredrik Barth fra Asplan Viak.

Barth har tidligere vunnet prisen som årets unge rådgiver delt ut av Rådgivende ingeniørers forening (RIF) for prosjektet "+ Arna". I den internasjonale konkurransen er han valgt ut til hederlig omtale av sitt bidrag.

Konkurransen har som mål å synliggjøre den neste generasjonen europeiske ledere innen vår bransje, og å vise frem hvor allsidig og attraktivt rådgiveryrket er. 

– Jeg er imponert over at en så ung rådgiver kan håndtere de kompliserte prosessene han har jobbet med, og synes det er utrolig morsomt at han kom så langt i konkurransen, sier Liv Kari Hansteen, administrerende direktør i RIF.

Les også: Sjekk den kanadiske ingeniørens «guide til nordmenn»

Et forbilde

Bidraget fra Barth viser ifølge Hansteen hvordan han har vært god idehaver, initiativtager og oppdragsleder på et viktig byutviklingsstudie for Bergen.

– Det at rådgiverne tar en ledende rolle for å lede gode byutviklingsprosesser, som involverer mange ulike interessenter, krever høy plankompetanse og forståelse for andre fag, er viktig. Barth er et forbilde i så måte, sier hun.

Og legger til at behovet for nettopp denne type kompetanse vil bli viktigere og viktigere i tiden fremover.

– Vi vil få en økt urbanisering og økt trykk på byene, det gjør denne type kompetanse veldig viktig, sier hun.

Stolt rådgiver

Den nominerte selv er godt fornøyd med egen plassering.

– Det var utrolig morsomt å vinne prisen som årets unge rådgiver, og er så klart det å gå videre i en internasjonal konkurranse for rådgivere og, sier han.

Det er Asplan Viak selv som nominerte Barth til konkurransen.

– At firmaet ønsket å nominere meg til prisen er utrolig morsomt. Når det i tillegg gikk så bra som det gjorde blir man jo ganske stolt. Det var utrolig mange søkere, sier han.

Neste uke drar Barth til Warszawa for å motta en oppmerksomhet i forbindelse med konkurransen.

Les også:

– Jeg vil ha et kreativt miljø hvor folk sitter samlet og jobber halve natten

Her kan ingeniører auksjonere seg selv bort

Nå skal det bli vanskeligere å få A eller B  

Les mer om: