KARRIERE

– Når kvinner ikke velger teknologi er det først og fremst et samfunnsproblem

1200040613.jpg
1200040613.jpg Bilde: Heidi Widerøe
2. mars 2018 - 10:35

Abelia og ODA-nettverk kårer for andre gang 50 gode kvinnelige ledere i teknologi og IT. Alle de 50 er vinnere. Målet er å vise bredde, derfor kåres det ingen enkeltvinner.

Listen med de 50 navnene offentliggjøres på kvinnedagen 8. mars.

I fjor var disse 50 kvinnene på vinnerlista.

Trekker fram de nye navnene

Hensikten med kåringen er å trekke fram kvinnelige ledere, gründere og fagpersoner i bransjen og å synliggjøre kvinner som ikke er kjente fra før.

- Dette er personer som uavhengig av kjønn gjør en god jobb for norsk næringsliv, understreker administrerende direktør i Abelia Håkon Haugli. 

Ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad sitter i juryen og ønsker seg flere kvinner som kilder i Teknisk Ukeblads kanaler.

Bekymringsfullt med bare 26 prosent kvinner

Ifølge ODA-nettverkets tall er andelen kvinner i IT-bransjen 26 prosent totalt. Det er 17 prosent kvinner i toppledelsen.

Vis mer

- Det er bekymringsfullt. Det må vi jobbe for å endre, både samfunnet som helhet og enkeltbedrifter. Når kvinner ikke velger teknologi, er det først og fremst et samfunnsproblem, sier Haugli.

Han peker på at det må skje en utvikling av teknologi innenfor for eksempel klima og helseteknologi.

- Det er et tankekors hvis bare halvparten av befolkningen er med på det, og også at bare halve befolkningen er interessert, sier Haugli.

Han mener at bedriftene må være med og ta ansvar for mangfold og kjønnsbalanse.

- I kjølvannet av Me too er spørsmålet om det er mannsdominerte IT-bedrifter som må endre kultur for at kvinner skal trives?

- Det er ikke min opplevelse. Nå er jeg ikke kvinne i en IT-bedrift, men det jeg opplever er at bedriftene anstrenger seg veldig for å skape et inkluderende og godt arbiedsmiljø med plass til alle, sier Haugli.

Vis mer

Hans inntrykk er at en stor andel tech-kvinner opplever det som uproblematisk å være i mindretall. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

- Mange sier at kjønn er et underordnet tema, mens andre sier at det kan være krevende å være eneste kvinne blant for eksempel 30 menn. Det er viktig med en kritisk masse. Det er forskjell på å være den eneste og å være en av tre-fire, sier Haugli.

- Kjønn er bare en del av det menneskelige mangfoldet.

Han understreker også at kjønnsbalanse ikke er alt som skal til.

- Kjønn er bare en del av det menneskelige mangfoldet. Vi har ulik etnisitet, religion, alder og seksuell legning. Er man først bevisst på kjønn, er det kanskje en nøkkel til større mangfold på flere områder, sier Haugli. 

Pris til kvinner i det private næringsliv

I fjor gikk prisen til 50 kvinner i IT-bransjen, mens den i år går retter seg mot hele det norske næringslivet.

Alle på listen er kvinner i det private næringslivet. Årsaken til det er at kvinneandelen i det private næringslivet er lav, mens det er flere kvinner i offentlig sektor.

Juryen vurderer navn som er foreslått gjennom en åpen nominasjonsprosess. Det er fullt mulig å foreslå navn som ikke nådde opp i år, til neste års pris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.