MARITIM

Lagrer og transporterer hydrogen i olje – unngår eksplosjonsfare

Skip som skal gå på hydrogen kan lagre den trygt og sikkert om bord, oppløst i en organisk olje som kan tas med i drivstofftanker.

Det japanske selskapet Chiyoda har utviklet prosess for å lagre hydrogen i spesialolje (MCH) og system for å ta den ut igjen. Målet er å hente hydrogen fra andre land og frakte det til kraftverk i Japan. Kan man få ut hydrogen om bord på skip, vil den kunne brukes i brenselceller til å produsere strøm for framdrift og energiforsyning om bord.
Det japanske selskapet Chiyoda har utviklet prosess for å lagre hydrogen i spesialolje (MCH) og system for å ta den ut igjen. Målet er å hente hydrogen fra andre land og frakte det til kraftverk i Japan. Kan man få ut hydrogen om bord på skip, vil den kunne brukes i brenselceller til å produsere strøm for framdrift og energiforsyning om bord. Illustrasjon: Chiyoda
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
9. nov. 2020 - 05:15

Tre selskaper jobber med teknologi som kan føre hydrogengass inn i en spesialolje under normalt trykk og temperatur. Det kalles LOHC – liquid-organic hydrogen carrier og kan gjøre overgangen til nullutslipps skipsfart enklere.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.