ELBIL

Ingen Chevrolet Bolt til Norge likevel

Blir for dyr.

Chevrolet Bolt
Chevrolet Bolt Bilde: General Motors
Marius ValleMarius ValleJournalist
16. juni 2017 - 12:33

Forrige måned ble det klart at Bergheim Auto-Salg i Oslo planlegger å importere den amerikanske søstermodellen til Opel Ampera-e, Chevrolet Bolt, til Norge.

Bergheims tekniske sjef, Erik Skagenes, sa til Teknisk Ukeblad at de var i ferd med å importere den første, og skulle bruke denne til å undersøke om det var praktisk mulig å konvertere den til å passe det norske markedet.

Nå melder TV2 Broom at prosjektet er skrinlagt. Til nettstedet sier Skagenes at årsaken er at prisen blir for høy.

100.000 mer

Skagenes sier prisen vil blir nesten 100.000 kroner mer enn for Ampera-e, og at de tror dette blir for dyrt tross lang ventetid på Opels bil.

Skagenes sa til Teknisk Ukeblad at de rent praktisk måtte endre ladekontakten fra amerikansk type 1 til europeisk type 2. Det var også usikkert om bilen kunne få europeisk DAB og GPS.

Stiv pris

Bergheim annonserte en periode Bolt på Finn.no til 399.000 kroner, men dette var uten frakt- og registreringskostnader. Det er rimelig å anta at sluttprisen på bilen da ville endt på godt over 400.000 kroner.

Til sammenligning får man kjøpt brukte Tesla Model S fra Tesla for priser som starter på rundt 425.000 kroner. Opel Ampera-e koster 348.000 kroner fullt utstyrt. Renualt Zoe med 40 kilowattimer batteri koster fra 230.000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
  • Les flere saker om elbil.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.