KARRIERE

Hvem blir årets teknologileder 2018?

Vi i Teknisk Ukeblad ønsker forslag.

Disse kan bli årets teknologinavn, fra venster mot høyre og nedover: Geir Håøy, Berit Svendsen, Karl Johnny Hersvik (arkivfoto fra hans tid i Statoil), Terje Moe Gustavsen,   Thomas Wilhelmsen og Dag Falk-Pedersen
Disse kan bli årets teknologinavn, fra venster mot høyre og nedover: Geir Håøy, Berit Svendsen, Karl Johnny Hersvik (arkivfoto fra hans tid i Statoil), Terje Moe Gustavsen, Thomas Wilhelmsen og Dag Falk-Pedersen
4. nov. 2018 - 05:47

For femte gang skal TU dele ut prisen til en leder i en teknologibedrift.

Nå ser vi etter kandidater til prisen, som deles ut under Norwegian Tech Awards i Oslo i slutten av måneden. Kandidatene bør ha markert seg i 2018, eller ha gjort en innsats for sin arbeidsgiver og for norsk teknologiutvikling over flere år.

Jan M. Moberg understreker at det ikke trenger å være en leder for et teknologiselskap. 

– Vi ser etter ledere som har hatt suksess enten med å utvikle teknologi eller å benytte seg av teknologi. Det vil si at det også kan være ledere av tradisjonelle bedrifter som har tatt i bruk teknologi på en god måte, sier Moberg.

Ikke nødvendigvis grensesprengende 

Vis mer

Han understreker også at det ikke nødvendigvis er slik at teknologien må være grensesprengende. Det kan være fryktelig dyrt å ligge først i løypa teknologisk. Smart utnyttelse av eksisterende og velkjent teknologi er ofte en mer effektiv strategi, sier Moberg.

Han mener derfor at det kan være like klokt å kartlegge eksisterende og utprøvde verktøy som kan være gode for bedriften.

– Det er viktig å sette sammen teknologi på en smart måte, og kombinere kjente teknologier, sier Moberg.

Hydro-sjef i fjor

Han mener at Norge har mange eksempler på virksomheter som lykkes med det.

– Prosjekter som Altinn, Brønnøysundregistrene og Vipps er slike eksempler, sier Moberg. 

I fjor var det Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg som fikk prisen Årets teknologileder.

De tidligere vinnerene av prisen er Svenn-Tore Larsen, konsernsjef i Nordic Semiconductor i 2014, Alf Bjørseth med en lang rekke bedriftsetableringer og suksesshistorier i 2015 og Remi Eriksen i DNV GL som fikk prisen i 2016.

Dette er noen av årets kandidater, men vi vil også gjerne ha andre forslag. Bruk kommentarfeltet til å foreslå flere navn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.