KARRIERE

Her sender de nyansatte rett til India

Jobber fra Bangalore mot kunder i Norge.

Nyutdannede teknologer i Accenture kan begynne arbeidslivet med seks måneders jobbing i India.
Nyutdannede teknologer i Accenture kan begynne arbeidslivet med seks måneders jobbing i India.
3. jan. 2014 - 07:00

Nyutdannede som begynner å jobbe hos Accenture kan søke om å dra til India for å jobbe i deres leveransesenter i Bangalore mot kunder i Norge.

Det er første gang man tilbyr programmet International Work Experience i Norden.

– Det har blitt gjort lignende i Nederland, og nyansatte synes det var veldig lærerikt. Deres kjennskap til landet, internasjonal erfaring og forståelse av prosjektarbeidet på tvers av landegrenser gjør dem attraktive på fremtidige prosjekter, sier Geir Harald Valle, direktør for Teknologidivisjonen i Accenture Norge.

Les også: De fire viktigste trendene for ingeniører mot 2020

Pangstart på karrieren

Det er foreløpig plass til ti personer, og man kan kun søke om å bli med om man får jobb i Accenture.

Det gjelder både bachelor-, mastergrad og sivilingeniører som har bakgrunn i teknologi.

– Markedet er i kraftig endring, og vi trenger ansatte som tidlig lærer seg å jobbe i internasjonale team. Særlig India er en viktig del av våre forretninger. Det er noe helt annet å jobbe med prosjekter i India når kunden er langt unna. Derfor er det viktig at de nyutdannede får innblikk i arbeidsmetode og prosesser fra verdens ledende utviklingsmiljøer. Man blir flinkere til å bygge relasjoner, og får rett og slett en pangstart på karrieren, sier Valle.

Han legger til at de opplever godt med søkere til deres stillinger. Men det er likevel nødvendig å jobbe med rekruttering og skape muligheter for nyutdannede.

Les også: Innen 2030 vil en av fire høyt utdannede i verden komme fra India

Får et solid internasjonalt nettverk

Leder i IAESTE Norge, Fredrik S. Dalen, forteller at de som tar arbeidspraksis i utlandet skaffer seg et solid internasjonalt nettverk.

– I tillegg opplever mange arbeidskulturen andre steder som veldig forskjellig fra Norge. De lærer å sette pris på det norske samtidig som de får nye ideer, sier Dalen.

Organisasjonen han leder er non-profit og tilbyr teknologi- og realfagsstudenter studierelevant jobberfaring i utlandet.

Les også:Sliter med korrupsjon i India

Jobbet i Mongolia

Dalen påpeker at det ansettes flere utenlandske ingeniører i Norge. Internasjonal erfaring blir mye viktigere i årene som kommer.

– Ved å ha praksis i andre kulturer får en nyttige erfaringer som en ikke ville fått i Norge. Mange fremtidige teknoligiske og faglige utfordringer kan bare løses med et internasjonalt sammarbeid og det er viktig å kunne tilpasse seg ulike arbeidssituasjoner, sier Dalen til Teknisk ukeblad.

Dalen studerer til å bli byggingeniør og har selv hatt arbeidspraksis i to måneder hos en lokal entreprenør i Mongolia i sommer.

– Der måtte jeg takle helt andre utfordringer en ved sommerjobbene jeg har hatt i Norge. Nesten ingen snakket engelsk og mange ressurser var knappe, så vi måtte ofte improvisere. Det var også interessant å se hvordan de takler utfordringer med kalde vintere i forhold til hvordan vi gjør det i Norge.

Les også:

Lena studerer i Toulouse, har vært på utveksling i Japan og hatt sommerjobb i Skottland

Fire sjekkpunkter før du vurderer å bytte jobb  

7 intervjuspørsmål som avslører mer enn du tror

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.