SAMFERDSEL

Her er ulempen ved selvkjørende biler

Rammer mellom 6 og 12 prosent av passasjerer.

Mellom seks og 12 prosent vil bli bilsyke i selvkjørende biler, viser en ny studie.
Mellom seks og 12 prosent vil bli bilsyke i selvkjørende biler, viser en ny studie. Bilde: Google
9. apr. 2015 - 10:46

Muligheten til å fokusere på noe annet enn veien når man sitter i en selvkjørende bil kan både ha positive og negative effekter.

En ny studie, gjennomført av Universitetet i Michigan sin transportavdeling, viser at sjansen for å bli bilsyk er langt høyere i selvkjørende biler enn i konvensjonelle biler. Det skriver Huffington Post.

Større sjanse for kvalme

Undersøkelsene viser at mellom seks og 12 prosent av amerikanere som har testet selvkjørende biler opplever moderat eller sterk grad av bilsyke.

Forklaringen skal være enkel: Når det øynene dine ser ikke samsvarer med det kroppen føler, er sjansen for å bli kvalm større.

Når du ikke har øynene på veien, som sjåfører stort sett har, er risikoen for å bli bilsyk dermed langt høyere enn når du følger med på veien foran deg hele tiden.

Les også: Ny billig-Tesla får firhjulstrekk og større rekkevidde

Store forskjeller

Som en del av undersøkelsen spurte forskerne i tillegg sjåfører i ulike deler av verden hva de ønsker å gjøre mens de sitter i en førerløs bil.

Resultatene viste forskjeller i de ulike verdensdelene.

I Australia, Japan og England ønsker halvparten eller mer enn halvparten å følge med på veien selv om bilen de sitter i er selvkjørende, mens så lite som 33 prosent av de spurte i India svarte det samme.

Amerikanerne har et større ønske om å lese i bilen enn de andre menneskegruppene som er spurt, og mens kineserne vil sende tekstmeldinger og snakke i telefonen ønsker langt flere i India å jobbe mens de er på reise.

Les også:

Amerikanske forskere: Rekkeviddeangsten er overdrevet

På syv år har prisen på elbilbatterier falt med 60 prosent

Verdens raskeste bil får skuddsikker førerkabin  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.