KARRIERE

Haugli starter i Innovasjon Norge 2,5 måneder før tiden

Er i gang i ny toppjobb allerede 15. mai. Gjennomgang av virkemiddelapparatet venter.

Håkon Haugli starter 15. mai som administrerende direktør i Innovasjon Norge, bare en drøy måned etter at han fikk jobben. Du hører intervju med ham senere i uka i podcasten Teknisk sett.
Håkon Haugli starter 15. mai som administrerende direktør i Innovasjon Norge, bare en drøy måned etter at han fikk jobben. Du hører intervju med ham senere i uka i podcasten Teknisk sett. Bilde: Heidi Widerøe
30. apr. 2019 - 11:54

Allerede 15. mai er Håkon Haugli i gang som administrerende direktør i Innovasjon Norge. Det forteller Haugli selv i podkasten Teknisk sett, som TU.no publiserer senere denne uka. Startdatoen har tidligere ikke vært kjent. Opprinnelig var planen at han skulle tiltre først etter sommerferien, 1. august.

Det er bare tre uker siden det ble kjent at Haugli overtar toppjobben etter Anita Krohn Traaseth. Han var blant favorittene til å overta ansvaret.

Haugli kommer fra jobb som toppleder i Abelia. Nå skal han lede en gjennomgang av virkemiddelbruken i Innovasjon Norge.

– Virkemidlene skal utløse noe, og det er viktig å være kritisk til pengebruk og hvordan ting er rigget. Innovasjon Norge skal være en viktig aktør i det systemet vi vil trenge framover, sier Haugli til TU i podcasten.

Mangler skalering

Han mener entreprenørskapet i Norge har blitt målbart bedre enn før, men at Norge fortsatt ikke er gode på å skalere.

– Investeringer fra utlandet kan være veldig bra, men det er viktig at vi i Norge over tid har arbeidsplasser her, sier den påtroppende IN-sjefen.

Tidligere Ap-politiker

Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har ledet Abelia fra 2014, og har tidligere hatt lederstillinger i forsikringsselskapet Gjensidige og jobbet i ISCO Group og McKinsey.

Anita Krohn Traaseth har ledet Innovasjon Norge de siste fem årene. <i>Foto:  Peder Qvale</i>
Anita Krohn Traaseth har ledet Innovasjon Norge de siste fem årene. Foto:  Peder Qvale

Haugli satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009–2013 og var medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen og helse- og omsorgskomiteen. Han var også med i Stortingets delegasjoner til Europarådets parlamentariske forsamling og FNs hovedforsamling.

Da Haugli i fjor sommer ble spurt av TU.no om på hvilke områder han ser nye muligheter for norsk teknologi, svarte han slik:

Alle. Men særlig der hvor Norge har fortrinn: Hav, energi, helse og transport. Lykkes vi med å finne gode løsninger på nasjonale utfordringer i Norge, legger vi samtidig grunnlag for nytt norsk næringsliv og betydelig eksport av norsk teknologi.

Varslet avgang i november

Krohn Traaseth varslet i november i fjor at hun ville gå av som toppleder i Innovasjon Norge, etter fem år ved roret. Styreleder Gunnar Bovim kommenterte avgangen slik:

– Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

Bovim viser til at selskapet i 2017 leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014. I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med 6 prosent. Innovasjon Norge har også blitt kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver blant økonomistudenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.