KARRIERE

Håkon Haugli blir ny sjef for Innovasjon Norge

Går fra stillingen som adm. dir. i Abelia.

Håkon Haugli blir ny administrerende direktør for Innovasjon Norge. Han går fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Her er han fotografert i 2012.
Håkon Haugli blir ny administrerende direktør for Innovasjon Norge. Han går fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Her er han fotografert i 2012. Heidi Widerøe
8. apr. 2019 - 19:14
Håkon Haugli (49) er ansatt som ny administrerende direktør for Innovasjon Norge.
 

Haugli går fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Han tiltrer stillingen 1. august i år.

– Vi har fått en erfaren og allsidig leder med bakgrunn fra næringsliv, politikk og organisasjonsliv. Haugli kjenner Innovasjon Norge godt fra utsiden, sier styreleder Gunnar Bovim Innovasjon Norge.

Selskapet presenterte den påtroppende direktøren under en pressekonferanse i Trondheim mandag kveld.

Tidligere Ap-politiker

Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Haugli har ledet Abelia fra 2014. Tidligere har han hatt lederstillinger i forsikringsselskapet Gjensidige og jobbet i ISCO Group og McKinsey.

Haugli satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009–2013 og var medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen og helse- og omsorgskomiteen. Han var også med i Stortingets delegasjoner til Europarådets parlamentariske forsamling og FNs hovedforsamling.

– Dyktig og erfaren

– Jeg kjenner Haugli som en dyktig og erfaren pådriver for norsk næringsutvikling. Hans erfaring gjør han godt egnet til å lede selskapet. Jeg ser fram til å samarbeide med han og styret om næringsutvikling i hele landet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Haugli overtar roret etter Anita Krohn Traaseth, som takket for seg som administrerende direktør i slutten av november i fjor. Traaseth har ledet Innovasjon Norge siden 2014.

Innovasjon Norge har som formål å øke innovasjon i næringslivet over hele landet, profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål. Selskapet har kontorer i alle landets fylker og i 27 land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.