INDUSTRI

Beordrer alle Dreamliner-fly på bakken

Den amerikanske luftfartsmyndigheten.

Passasjerer fra All Nippon Airways' (ANA) Boeing 787 Dreamliner som måtte nødlande i Japan onsdag.
Passasjerer fra All Nippon Airways' (ANA) Boeing 787 Dreamliner som måtte nødlande i Japan onsdag. Bilde: Reuters/NTB scanpix
17. jan. 2013 - 08:27

– Før nye flyginger med amerikanske Boeing 787-fly må eierne vise til at batteriene er trygge, heter det i en uttalelse fra FAA.

Onsdag måtte et japansk Dreamliner-fly fra selskapet All Nippon Airways (ANA) nødlande på grunn av røykutvikling i cockpiten. Årsaken var problemer med et batteri.Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015.

Foreløpig er Norwegian ikke bekymret over alle hendelsene den siste tiden med den nye flytypen.

Avvente

– Nå undersøker amerikanske luftfartsmyndigheter og Boeing 787-flyene. Vi ønsker å avvente konklusjonene fra disse undersøkelsene før vi ønsker å si noe mer, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

ANA satte alle sine 17 Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk onsdag. Det gjorde også Japan Airlines (JAL) med sine sju fly. De to selskapene har til sammen halvparten av alle Dreamlinere som er i drift i dag.

Trygge

Torsdag kunngjorde japanske luftfartsmyndigheter at alle flyene må bli værende på bakken til det er helt sikkert at batteriene i flyene er trygge

Boeing insisterte sent onsdag kveld på at 787 Dreamliner-flyene er trygge.

– Vi vil ta ethvert nødvendig steg de neste dagne for å forsikre våre kunder og alle reisende om at 787-flyene er trykke og få flyene tilbake i luften, heter det i en uttalelse.

Torsdag morgen besluttet også indiske luftfartsmyndigheter å beordre Air Indias seks Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk. Og i Chile satte flyselskapet LAN sine tre fly på bakken inntil videre.

Les også:

Elsystemet bekymrer på Dreamliner

Denne blir større enn Kjos-lineren

Fra spadetak til ferdig fly på tre år  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.