blog

Han her mener faktisk alvor

...i alle fall når det gjelder å stjele pengene dine. Her får vi presentert en graut av begreper fyren neppe forstår selv, og at selv strømuttaket i veggen din utsetter deg for livsfarlig stråling.Stikkordet her er "skitten elektrisitet", et ord han trolig fant på rett før han laget denne videoen.Men det verste her er selvsagt alle dingsene vi bruker daglig - PC-er, tableter og mobiler. De utsetter oss for livsfarlig stråling, og den eneste måten er naturligvis å kjøpe en jordingsmatte han selger.

Denne videoen er fra 1994

Idéen om tableten dukket ikke opp med iPad. Amobil har skrevet en artikkel om tablet-krigen mellom Samsung og Apple, og puttet inn en video som viser konseptet med tablet-er beskrevet tilbake i 1994.Det som er så slående er at denne videoen like godt kunne vært laget for noen få år siden. Sjekk ut videoen, og bli overrasket over hvor gammel tablet-idéen faktisk er.Og mens vi snakker om gamledager: Har du lest vår artikkel om hvordan de første tabletene ble til?

Dette var den første GSM-samtalen

1. juli 1991 ble den første kommersielle GSM-samtalen foretatt. Det er altså nesten akkurat 20 år siden verdens mest brukte mobiltelefonistandard ble tatt i bruk.Den første samtalen ble gjort i Finland, og det var den finske statsministeren Harri Holkeri som tok samtalen. Utstyret som ble brukt var en Nokia-utviklet, og av den gamle, bilmonterte telefontypen.Med GSM kom SIM-kortet, digital lydoverføring, kryptert mobiltelefoni, SMS og GPRS (og senere EDGE). Etterhvert utviklet systemet seg til dagens 3G-nett, som den nyeste 4G-teknologien igjen bygger på.Nokias første GSM-telefon var for øvrig Nokia 1011 (bildet på toppen), som også gikk under navnet Mobira Cityman 2000.

Slapp av - du får (sannsynligvis) ikke kreft av mobilen

Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive noen linjer om gårsdagens store nyhet om at Verdens Helseorganisasjon ikke kan utelukke at mobilbruk ikke er kreftfremkallende.Men så kom jeg over dette glimrende blogginnlegget i den norske bloggen "unfiltered perception", som i grunnen oppsummerer saken mye mer omfattende enn vi ville gjort. Dette er anbefalt lesing for deg som er bekymret for stråling fra mobilen.

Snodige ting selgere sier

Om du skal selge mobiltelefoner er det selvsagt smart å trekke frem noen positive egenskaper ved produktene. Av og til dukker det opp noen snodige formuleringer og påstander.Vi kan godt forstå at det ikke alltid er enkelt å formidle produktenes ypperlighet på noen få linjer, spesielt når det er mye teknologi du skal forklare. Men av og til går det kanskje litt for fort i svingene.Vi skal selvsagt være såpass ydmyke at vi med en gang innrømmer at det også sniker seg inn feil i våre tester av og til, så er det sagt.Uansett - Her følger et knippe sitater vi karakteriserer som gullkorn fra selgermunn:

Slik kan augmented reality bli

Sony har laget en video hvor de demonstrerer hvordan augmented reality kan bli. Augmented reality er, som mange sikkert vet, når du legger til digitale elementer i "virkeligheten". I praksis vil dette si at du peker mobilens kamera mot noe, og at det da dukker opp elementer i bildet. Et eksempel er appen Layar AR Browser, som legger "merkelapper" over kamerabildet for å vise deg hvor for eksempel nærmeste undertøysbutikk er.Augmented reality (AR) kan brukes til langt mer, som blant annet å få figurer til å dukke opp på for eksempel en avisannonse dersom du peker kameraet mot den. Dette har begrensningen at annonsen må være synlig til enhvert tid. Men Sony har pønsket ut en snedig løsning de kaller Smart AR.

Se hvor langt vi har kommet

Det er helg, og vi tipper det er flere enn oss som kjenner at det er på tide å gi hjernen en pause. Vi har derfor gravd frem disse videoene i håp om at du lar det passere som skikkelig innhold.Ja vi vet, vi er litt late. Men vi er i det minste ærlige om det!Vi har raidet YouTube og funnet noen flotte reklamer for noen av de flotteste telefonene du fikk for 20-30 år siden. Det har jaggu skjedd litt av hvert siden den gangen.

Denne appen hadde ikke funket i Norge

Just Spotted er en app for deg som er sykelig opptatt av kjendiser. Rett og slett.Dette er altså en app som søker på Twitter etter tweets som handler om at folk har sett en kjendis. Det som gjør det spesielt er at Scooplers app bare viser deg tweets som har lokasjonsinfo (altså hvor tweeten er tweetet fra) slik at du kan se om det er en kjendis i nærheten av deg.

Problemet med å spå fremtiden

IDC har fått kapret mange overskrifter denne uken med sine spådommer om mobilmarkedet frem mot 2015. De spår at Android tar nesten halve mobilmarkedet, etterfulgt av Windows Phone med litt over 20 prosent, og iOS og Blackberry med rundt 15 prosent hver.Samtidig spår de at smarttelefonmarkedet vil vokse med nesten 50 prosent i år.Dette er egentlig veldig en veldig kontroversiell spådom av flere grunner.

Android 3.0 er ikke åpen kildekode

Google har ikke sluppet kildekoden til Android 3.0, og det kan se ut til at vi må vente lenge før det skjer. Faktisk kan det være at det aldri skjer.I en artikkel i Businessweek sier Google at kildekoden til 3.0 Honeycomb ikke vil bli publisert i nær fremtid. Grunnen er at Honeycomb ifølge Google ikke er klar for å bli tuklet med av programmerere på utsiden.

Ga nettopp HTC modderne fingern?

Det viser seg at HTC har gjort det umulig for moddere å installere andre ROM-filer enn HTCs egne på Incredible S. Dette er ikke en praksis HTC er ukjente med, da det ikke går an å få root-tilgang til for eksempel HTC T-Mobile G2, som er T-Mobile-varianten av HTC Desire Z.Dette har de også sørget for på HTC Thunderbolt, og forklaringen har vært at dette er operatørenes ønske. Operatørene vil ikke at kundene skal kjøre operativsystemer de ikke har godkjent.Men nå skjer det altså også på HTC Incredible S, og da på varianter som ikke er operatørvarianter.

Google trekker 21 apps

Det viser seg at 21 apps publisert av en og samme utvikler er rene kopier av populære apps, bare med en såkalt root exploit. Det vil si at appene får tilgang til alt i telefonen din.Ifølge en Android Police stjeler appene alt de klarer, inkludert serienummeret til telefonen, modellnummer, Google-ID og annet. Men det virkelige problemet er at appene har mulighet til å laste ned mer kode.

Android-aktiveringer fra oktober 2008 til januar 2011

Personlig er jeg en sucker for statistikk. Og når det visualiseres på denne måten kjenner jeg nesten at det kiler i magen.Google har satt sammen en animasjon som gir et visuelt inntrykk av veksten til Android fra oktober 2008 til januar i år. Grafikken er basert på antall aktiveringer, altså hver nye Android-telefon som kobler seg til Googles tjenere for første gang.