BLOG

Snodige ting selgere sier

Om du skal selge mobiltelefoner er det selvsagt smart å trekke frem noen positive egenskaper ved produktene. Av og til dukker det opp noen snodige formuleringer og påstander.Vi kan godt forstå at det ikke alltid er enkelt å formidle produktenes ypperlighet på noen få linjer, spesielt når det er mye teknologi du skal forklare. Men av og til går det kanskje litt for fort i svingene.Vi skal selvsagt være såpass ydmyke at vi med en gang innrømmer at det også sniker seg inn feil i våre tester av og til, så er det sagt.Uansett - Her følger et knippe sitater vi karakteriserer som gullkorn fra selgermunn:

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. mai 2011 - 12:43

Expert om HTC Desire

"Den raske prosessoren gjør telefonen misunnelsesverdig kjapp, selv ved bruk av flere programmer samtidig, og takket være den unike HTC Sense-brukeropplevelsen og full Flash-støtte kan du vise hjemmesider slik de er ment å se ut."

En 1 GHz prosessor med en enkel prosessorkjerne er kanskje ikke direkte treg. Men vi tipper at de som har for eksempel LG Optimus 2X eller Samsung Galaxy S II ikke kjenner nevneverdig misunnelse. Og så lurer vi litt på hva menysystemet HTC Sense har som gjør at du kan vise hjemmesider slik de er ment å se ut.

Expert om Samsung Nexus S

"Den raskeste, mest stabile og mest funksjonsrike Android-telefonen noensinne."

Enkelt og greit. Vi vet ikke helt hvor vi skal begynne. Kanskje med det faktum at avbildet telefon er en Samsung Galaxy Ace. Eller at vi har ytelsesmålinger som viser at Nexus S er ganske mye tregere enn Samsung Galaxy S II, LG Optimus 2X og LG Optimus 3D. Eller kanskje at når det kommer til funksjon så er Nexus S strippet ned til den mest grunnleggende Android-versjonen du får.

Lefdal om Samsung Nexus S

"4" Super AMOLED skjerm!"

Lefdal sitter åpenbart på et parti med Nexus S uten S-LCD-skjerm. Snodig at de ikke selger denne varianten i nettbutikken sin.

Telenor om HTC Desire S

"HD-kamera, slankt helstøpt design og rask surfing."

Flott det, men telefonen på bildet er en HTC Droid Eris (som for øvrig ikke kan brukes i Telenors mobilnett da den ikke har GSM-støtte).

Takk til Adrian for tipset! NetCom om HTC Desire HD

"I tillegg har telefonen en superrask 1 GHz-prosessor som på sekunder tar deg hvor det skal være på nettet.

At prosessoren i telefonen har en betyding for hvor raskt nettsider kan tegnes opp på mobilskjermen er greit. Men er det ikke egentlig nettverksforbindelsen som avgjør hvor raskt telefonen kan laste ned innhold?

Tele2 om iPhone

"iPhone 4 er den mest fremtidsrettede telefonen i verden. Med Apples utrolige Retina-skjerm er dette den høyeste oppløsningen som er bygget i en telefonskjerm noensinne, og med FaceTime blir videotelefoni en realitet."

Vi aner ikke hva Tele2 legger i å være fremtidsrettet i denne sammenhengen, men ifølge dem er uansett iPhone den som er det aller mest. Så får påstanden stå for deres regning. For øvrig er det interessant å se at videotelefoni - en tjeneste Tele2 selv tilbyr - ikke anses som noen realitet før du bruker den Wi-fi-avhengige tjenesten FaceTime. 

Chess om iPhone 4

"Folk har drømt om videosamtaler i flere tiår. iPhone 4 gjør dette til en realitet."

Det er visst ikke bare Tele2 som rent har glemt at de har tilbudt videotelefoni over 3G i flere år. 

Har du funnet noen gullkorn i reklameaviser, i butikker eller andre steder? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Blogginnlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.