BLOG

Er dette noe å skryte av?

Nummeropplysningen 1888 kjører reklamer hvor de slenger med leppa til 1881. Budskapet i reklamefilmene er ikke bare at 1881 er tregt, men også at det er dyrt.Men ærlig talt. 1888 er rimelig dyre de også.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. mai 2011 - 01:04

Vi i Mobili ser rødt når vi må betale unødvendig mye penger. At 1881 tar 15 - femten - kroner for et nummersøk på SMS er helt latterlig.

Det som faktisk skjer når du sender en SMS til en nummeropplysningstjeneste er at en datamaskin sjekker nummeret i en database og sender opplysninger tilbake til deg. Det hele tar veldig kort tid, og koster uhovervelig mye penger.

Men 1881 er slett ikke verst i klassen. SMS Opplysningen 1985 tar så mye som 18 kroner for et nummersøk. Atten kroner! For et oppslag i en database!

Til sammenligning virker altså 1888 sin tjeneste, som koster 8 kroner, som en god deal. Men vi syns at også dette er en drøy pris når du kan få det så godt som gratis.

Vi har blogget om dette temaet før, og fortsatt gjelder de samme rådene:

1 - Gå på internett

En veldig grei måte å sjekke opp numre er å enkelt og greit åpne nettleseren på mobilen, gå til en nummeropplysningstjeneste og skrive inn nummer eller navn. Så lenge du ikke betaler ekstra for datatrafikk eller er koblet til et trådløst nett koster dette den nette sum av kroner null.

Vår favoritt er 1890.no, som har en nettside som er lett å laste.

2 - Velg en billig nummeropplysning

Sist vi skrev om dette fant vi frem til nummeropplysningstjenesten tlf2008.no, som tar en krone for oppslag. 

Men dette krever at du registrerer deg på siden deres, og at du godtar at de kan sende deg reklame. Som det står i villkårene:

"Ved inngåelse av denne Avtalen og registering gir Sluttbrukeren Moota samtykke til å benyttede opplysningene som innhentes som Sluttbrukeren til markedsføringsformål i begrensetomfang. Moota gis herunder rett til å inkludere elektroniske markedsføringshenvendelserfor tredjeparts varer og tjenester i SMS-meldinger, bannerannonser og øvrige elektroniskemeldinger til Sluttbrukeren. Det vil fremgå av henvendelsen hvem markedsføringen skjer påvegne av."

Det er altså "no such thing as a free lunch", men til gjengjeld får du søke for ei krone.

OPPDATERT 10.05.2012: Denne tjenesten er kjøpt av Opplysningen 1881, og koster nå åtte kroner per søk.

3 - Opera Mini-søk

Nettleseren Opera Mini har en smart funksjon som lar deg definere egne søk. Det fungerer slik at du kan legge til et hvilket som helst søkefelt i søkefunksjonen til nettleseren. Dermed kan du legge til en nummeropplysningstjeneste som eget søkefelt i nettleseren og finne navn og nummer ved å skrive dem inn her. 

Den enkleste metoden å sette opp dette på er å bruke Opera Link. Da kan du legge til søkefelt på nettleseren på PC/Mac, synkronisere Opera med Opera Link og deretter Opera Mini med Opera Link. Da får du får søkefeltene på mobilen også, og du betaler noen øre for søk dersom du ikke har fastpris på data.

4 - Spre det!

Selv om åtte kroner er under halv pris er det fortsatt latterlig dyrt. Så her gjelder det å spre det gode budskapet slik at dine venner, som deg, ikke lenger kaster bort hardt opptjente penger.

Dette blogginnlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.