BLOG

Slik kan augmented reality bli

Sony har laget en video hvor de demonstrerer hvordan augmented reality kan bli. Augmented reality er, som mange sikkert vet, når du legger til digitale elementer i "virkeligheten". I praksis vil dette si at du peker mobilens kamera mot noe, og at det da dukker opp elementer i bildet. Et eksempel er appen Layar AR Browser, som legger "merkelapper" over kamerabildet for å vise deg hvor for eksempel nærmeste undertøysbutikk er.Augmented reality (AR) kan brukes til langt mer, som blant annet å få figurer til å dukke opp på for eksempel en avisannonse dersom du peker kameraet mot den. Dette har begrensningen at annonsen må være synlig til enhvert tid. Men Sony har pønsket ut en snedig løsning de kaller Smart AR.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. mai 2011 - 11:13

Med deres teknologi kan figuren bevege seg fritt rundt i et rom uten at annonsen i det hele tatt trenger å være synlig for kameraet mer enn én gang.

Dette betyr at en rekke objekter kan settes inn i bildet. I videoen vises en figur som beveger seg rundt i rommet på en rimelig overbevisende måte. Også sprettballer kan puttes inn i rommet. 

Resultatet er ganske spektakulært, og kan sees i videoen under.

Les mer om teknologien hos Engadget.com.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.