BLOG

Dette er verdens beste mobilfunksjon

Det er fort gjort å ta de stadig mer avanserte mobilfunksjonene for gitt. Men denne livredderen fortjener en omgang skryt.

3. juni 2011 - 15:53

Dersom jeg skal rangere de fem tingene som gjør meg mest irritert, for ikke å si fly forbanna, så ville listen sett omtrent slik ut:

1. Ustabil internettlinje

2. Treg internettlinje

3. Manglende tilgang til internett

4. Telefonkø hos kundeservice

5. Folk som står i ro i midten av rulletrapper

  Ja, jeg er en utålmodig person, og jeg er muligens noe over snittet avhengig av internett. Og det hjelper ikke på at jobben min de siste ti årene har foregått på nettet.

  Uansett, i dag har vi hatt "en av de dagene" her i Mobili-redaksjonen. Vår ellers ganske så greie internettlinje har tatt tidlig helg, og vekslet mellom å gå grisetregt og å koble seg helt ned. For mindre enn ett år siden ville jeg sannsynligvis hatt både høy puls og sprengte blodårer, og generelt hatt en meget dårlig dag.

  Men slik er det ikke, og det kan jeg takke én spesifikk mobilfunksjon for: Personlig tilgangspunkt. 

  For deg som ikke vet hva dette er så er det en funksjon som i Android-verdenen først dukket opp i Android 2.2 og for flere år siden i Symbian-verdenen. Den lar deg bruke telefonen som et trådløst aksesspunkt. Det vil si at telefonen er koblet opp mot HSPA-nettet og deler denne forbindelsen på nøyaktig samme måte som en vanlig ruter.

  Nå har det selvsagt vært mulig å bruke internett via mobilen på andre måter, men disse har ikke vært like lettvinte, og oftest mer ustabile. Her slipper du knoting med forskjellige oppsett, og at hastigheten i mobilnettet er blitt så god som den er i dag bidrar til at det i det store og det hele oppleves som å sitte på den vanlige internettlinjen.

  I en hverdag der det dukker opp flere og flere funksjoner og mer avansert teknologi hver eneste uke, er det lett å ta ting for gitt.

  Derfor lover jeg herved å aldri glemme tiden før kombinasjonen HSPA/mobilt aksesspunkt eksisterte. 

  Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

  Les mer om:
  Del
  Kommentarer:
  Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.