TU BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for TU BrandStory

TU BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører.

Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke TU BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

3D teknologi - en ny disruptiv kraft i ferdigvareindustrien

Med 3D-printing blir informasjonen som skal til for å lage et produkt viktigere enn det fysiske produktet. Spesielt ferdigvareindustrien innen plast, glass og metall trenger nå å sikre sine viktigste verdier.

Onsagers

Ny teknologi gjør miljøproblem til ressurs på sokkelen

Åpner for raskere, renere og billigere utvinning.

Siemens

Sikker varsling når katastrofen inntreffer

Behovet for en robust varsling ved et eventuelt ras ved Åkerneset var sporen til UMS sin unike patenterte teknologi. Med sitt unike lokasjonsbaserte varslingssystem kan norske UMS redde liv verden over.

Onsagers

3D-printing krever ny tilnærming til patent

Norske selskaper ligger helt i front på additiv tilvirkning, også kjent som 3D-printing. Den nye teknologien byr på mange fordeler, men også nye utfordringer relatert til kopiering, beskyttelse og håndheving av patent. Les hele saken

Onsagers

Fra NTNU og ut i verden med sterke patenter i sekken

Det startet med et kobberrør, en wire fra en gammel sykkel, noen stoffbiter og en gammel symaskin. Nå er det unike våpenbæresystemet patentert i USA, Kina, EU og Norge, og Canada står for tur.

Onsagers

Slik satte Ducati ny produksjonsrekord av motorsykler

Ducati har i årevis vært høyt rangert blant motorsykkelentusiaster, men lidenskap alene er ikke nok til å bidra med penger i kassen. Økt fokus på digitalisering har sørget for effektivisering av produksjonsprosessen og sikret videreutvikling av merkevaren.

Siemens

Fremtidens ølbrygging er digital

Ølbrygging er ikke lenger manuelt arbeid. Med dagens fokus på automatisering og digitalisering skapes høykvalitetsøl på en ressurseffektiv og lønnsom måte. Resultatet er at forbrukerne sitter igjen med et større utvalg av spennende ølsmaker.

Siemens

Flyreisen blir elektrisk

Luftfarten surfer på en elektrisk bølge sterkt inspirert av utviklingen av elbiler. I løpet av få år kan flytrafikken foregå med elmotorer. Nye miljøkrav vil sette ytterligere fart i utviklingen og flybransjen er allerede godt i gang med testing på mindre fly.

Siemens

Smartere omstilling for oljesektoren

Varig lave priser, økende oljeetterspørselen over hele verden. Oljeselskapene må redusere produksjonskonstander for å opprettholde konkurranseevnen.

Siemens

Bryggeri fra Voss fant vinnerresepten

L/L Voss Fellesbryggeri er klar for å brygge bærekraftig lokal øl som skal ta markedsandelen fra duopolet. Bryggeriet har en smakfull vinnerresept. Les hele saken

Onsagers

Denne teknologien kan øke parkeringskapasiten med 150 prosent

Stadig flere lastebiler bidrar til at trafikken tettes til på europeiske veier - med smarte teknologier frigjør man mer plass enn noen gang.

Siemens

Hydro opplever søkerrekord

Søknadsbunkene for både sommerjobb, graduate og internships-stillingene i Hydro har blitt betydelig større i forhold til i fjor. På Hydro Karmøy var det nesten tre ganger så mange søkere til sommerjobbstillingene.

Hydro

Fremtidens fabrikker vises frem i Hannover

Hannover messen er verdens viktigste utstillingsplass for industriell produksjon. Alt dreier seg om større fleksibilitet, effektivitet og produktivitet for å oppnå kortere tid-til-marked.

Siemens

Slik gikk Andreas fra NTNU til lederposisjon på to år

- Jeg fikk kontraktsansvar etter tre måneder, og ledet mitt første prosjekt etter seks måneder. Jeg ble anvendt med en gang, og fikk alle støttehjulene jeg trengte, forklarer 27-åringen.

Hydro

Med ny radarteknologi slipper du å lete etter parkeringsplass

Du kjenner kanskje igjen følelsen, den evige letingen etter en parkeringsplass og frustrasjonen som oppstår når parkeringsplassen er for liten i forhold til bilen. Om få år kan teknologi heldigvis forkorte jakten.

Siemens

Maserati tredoblet produksjonen med storstilt digitalisering

Ved å digitalisere sin produksjon har Maserati klart å produsere langt flere biler, uten å ofre kvalitet og særpreg. Det har også gitt 30 prosent kortere utviklingstid, og tredoblet produksjonen.

Siemens

GoPro-avtale gir mer ekstremopplevelser

Actionkamera-produsenten GoPro har nylig skrevet avtale om bruk av Microsofts patenterte teknologi for å kunne gjøre filmopplevelser enda mer ekstreme.

Onsagers

Trodde du Google eller Tesla ledet utviklingen av selvkjørende biler?

Sannheten er at noen helt andre har teknologien som vil føre til fullverdige løsninger for biler som kjører av seg selv.

Onsagers

Slik kan Oslo spare millioner på elektriske busser

Elektriske busser er dobbelt så dyre, men likevel kan Oslo spare millioner ved å kjøre bussen på strøm fremfor diesel. Hvordan er det mulig?

Siemens

Å reise med egen bil inn til Oslo er i 2030 utenkelig

Fremtidens transport blir elektrisk, sømløs og integrert. Kollektivtransporten inn til Oslo bliir både enklere og raskere enn bil. 

Siemens

Ragnhild satser på sommerjobb i Hydro - for tredje året på rad

- Å jobbe på Hydros metallverk på Karmøy var variert, spennende og relevant i forhold til utdannelsen min, sier NTNU-studenten Ragnhild Austreid.

Hydro

Skreddersydd masseproduksjon med ny teknologi

I fremtiden vil ny RFID-teknologi kunne revolusjonere skreddersydd masseproduksjon og gjøre norsk industri mer konkurransedyktig.

Siemens

Trodde du vi var ferdige med å digitalisere nå?

Svaret på spørsmålet i tittelen er selvsagt nei. Vi har trolig bare så vidt begynt.

ABB

7 råd som sikrer deg et konkurransefortrinn ved teknisk samarbeid

Utvikling av ny teknologi i dagens konvergerende teknologibilde innebærer ofte et samarbeid med andre nisjebedrifter, med skal du oppnå et konkurransefortrinn krever det riktig samarbeidsform.

Onsagers

Slik kan oljebransjen kutte kostnader

Med 3D- trening, kan en kostnadspresset olje- og gassbransje spare penger på opplæring av ansatte – allerede før anlegget er satt i drift.

Siemens

Teslas patent-kinderegg slår sprekker

Mange hyllet Tesla da de åpnet patentene sine for verden i fjor sommer, men det er sannsynligvis en iskald forretningslogikk bak trekket.

Onsagers

Klimakrisen kan løses i dag – hvis vi vil det selv

Forhandlingene i Paris handler om viljen til å ta teknologien i bruk

ABB