ELBIL

Volkswagen kommer med ytelses-modeller i ID-serien

R-line kan bli helt elektrisk.

VW ID. R og ID.3.
VW ID. R og ID.3. Foto: Volkswagen AG
Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mai 2020 - 19:00

Volkswagens R-varianter er biler som er spesielt satt opp for høyere ytelse. Disse såkalte R-line modellene har vært tilgjengelige på modellene Golf, Passat og Touareg.

Den nye generasjonen Golf kommer også til å få sin R-line-variant, med firehjulstrekk og 2 liter med turbo. Men det kan vise seg å bli en av de siste med forbrenningsmotor. Fremtiden er elektrisk, også for R-line.

I et intervju med Top Gear sier Volkswagens salgs- og markedssjef Jürgen Stackmann at R melder overgang til elektrisk. 

Han sier at det R-avdelingen allerede begynte å jobbe med for to og et halvt år siden skal gjennomføres som planlagt. Det betyr at de fortsatt har noen modeller med forbrenningsmotor i ermet, men at det deretter blir biler med elektromotor som skal tunes.

Helelektrisk R ikke avgjort

De som lider av forbrenningsmotormelankoli kan foreløpig puste med magen. Stackmann snakker om elektrifisering, og ikke nødvendigvis at alle R-line-modeller skal komme som rene elbiler. Han viser blant annet til den nylig lanserte Touareg R, som har hybrid drivlinje.

Det later ikke til å være avgjort at R skal bli helektrisk, men det kan bli resultatet på sikt. Inntil da vil det i det minste kommer hybridmodeller.

Alternativet er at Volkswagen setter opp et eget ytelsesprogram for ID-modellene under et annet navn, ifølge Stackmann.

Det eksisterer allerede en ID. R. Dette er en elektrisk sportsbil som har slått flere rekorder rundt om, blant annet bakkeløpet Pikes Peak i Colorado, hvor den ble første bil til å gjennomføre på under åtte minutter. Den har banerekord for elbil på Nürburgrings Nordschleife, og er raskeste bil noensinne i bakkeløpet «Goodwood Festival of Speed» i England.

Nå er riktig nok ikke ID. R en produksjonsmodell, og neppe heller en god indikator på hvilke høyytelses ID-modeller vi får se i fremtiden, men det kan tenkes at teknologien og erfaringene påvirker disse bilene også.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.