CES 2018

CES 2018 - oppsummert i 43 bilder

Consumer Electronics Show i Las Vegas omfatter langt mer enn tradisjonell forbrukerelektronikk.

Muse er et konsept som "leser" hjernetilstanden din. I hvert fall delvis. Markedsføres som hjelpemiddel for å oppnå den perfekte meditasjon.
Muse bygges også inn i solbriller fra Smith.. Dermed kan du sitte ute i solen og roe ned hjerneaktiviteten og sveve inn i meditasjonsflyten.
Muse inviterte til test på CES. En krevende øvelse i hektiske omgivelser. Via appen på Dataene tolkes i skyen og via appen på telefonen din. Når du oppnår ro, vil Muse bidra med lyder av bølgeskvulp fra stranden eller summing fra regnskogen. Da vet du at du er i rett modus.
Muse var ikke den eneste "tankeleseren" på CES. Plutselig stod denne karen foran oss og ville ha oppmerksomhet. Kinesisk løsning.
CES byr på duppedingser innen et vell av segmenter. Denne, fra Invoxia, er en av mange løsninger for lokalisering. Putter du den i vesken din, vil du alltid finne den igjen. Eller putt den i jakken til junior eller i bilen. Mange muligheter altså. Batteriet skal vare i åtte måneder. Tre år med oppkobling til mobilnettet medfølger.
Drikkeflasker har blitt et flittig brukt tilbehør - både på trengingssenteret og på jobb. Her en variant med innebygde smaker og vitamintilsetninger. Fyll vann på flasken. I bunn kan du variere med å plugge inn forskjellige vitaminer og smaker.
Gode gamle Philips er også til stede på CES. Her med tannbørsten som sier fra om du børster for hardt.
Philips har også kastet seg inn i kampen om de perfekte putene. Får deg til å sove bedre - og dokumenterer sovemønster.
Norske Airthings har hatt suksess med sine radonmålere. CES er viktig for selskapet. I fjor ble de enige om å søke sammen med SFTY, et annet norsk selskap, som lager sensorsystemer for boliger.
Airthings. "Developed in Norway. Home of fresh air..." Når du vinker til sensoren får du enten rødt eller grønt lys for luften du puster. Og du følger selvsagt med på en app på telefonen.
Norske Wiral leide seg en plass i "startuphallen" på CES. Emilie Aabakken (t.h.) var også hovedattraksjon i et CES-panel med Kickstarter.
Den smarte sålen. Putt den i fottøyet til dine medarbeidere og følg med.
Man down. Med en smart såle i skoen vil det gå ut varsel dersom du ligger på ryggen og kuler'n.
Jada. Kjæledyrene har sin egen plass på CES. Ikke minst alle brikkene som vil fortelle deg hvor Trofast befinner seg. Her et eksempel fra Tractive, som også ordner komplett historikk på hvor de firbente har vært. Men husk at også slikt utstyr må lades.
Armbånd mot sjøsyke og kvalme. Selvsagt - på CES. Reliefband har nå kommet med verson 2.0, som hevder de også skal hjelpe å motvirke kvalme i forbindelse med graviditet og cellegiftkur.
For lav luftfuktighet for huden din? Botemiddel finner du på CES. Her representert ved Pure Spray.
Motorola har et stort produktspekter - bare for baby-segmentet. Her er den ultimate spedbarnsovervåkeren Halo. Video rett ovenfra. varsler om litt av hvert. Infrarødt i nattemørket. Trusselen er at du selv blir liggende våken for å følge med... Halo spiller også nattasanger og kan lese eventyr for den minste.
Mer puter. Og madrasser. Mange tech-aktører vil at du skal sove godt. Og analysere søvenen i etterkant.
Rimelige undervannsdroner inntar også CES. Her Mito fra Navatics. Største dybde er 40 meter. Overfører video til overflaten.
CES byr også på flere konsepter for læring. Her et eksempel fra Root Robotics på hvordan man lærer å kode
Smarte klokker er det et vell av. Noe som er spesielt spennende er klokker som måler blodtrykk. Som her fra Omron, som lover lansering om ikke lenge - til en pris langt lavere enn Apple Watch.
Omrons blodtrykksklokke har kompressor for å drive den oppbålsbare pølsen som skal stoppe blodet. TU rakk akkurat å ta bildet før en representant fra selskapet nappet dingsen vekk. Her skulle ingen hemmeligheter ut.
Nok en "klokke" som gir deg blodtrykk. Her kinesisk variant fra Kingyield med pris på 65 doller(!). Data overføres naturligvis via bluetooth - til en app på din telefon.
Her enda en variant av "blodtrykksklokke". Denne UTEN å måtte benytte "lufttrykkspølse".
Badstu trenger ikke lenger være uoppnåelig. Her er en ferdig løsning. En kube du kan plassere hvor som helst. Med mye elektronikk,
Denne dingsen fra Streamlabs er en vannmåler. Den monteres utenpå røret og gir deg full oversikt over hvor mye vann som strømmer. Tilleggsfunksjonen er at den varsler om evt. lekkasjer. Installeres lynraskt uten å måtte bruke vinkelsliper på rørene.
Massasjesko. Say no more...
Det er mye helse på CES. Her en løsning for å måle lungkekapasitet.
Spennende satsing på diagnostikk. Her kan du puste i en dings for så å sette den inn i mobilen for å teste om du får negativt eller positivt resultat. Fargene på "kapslene" angir forskjellige diagnoser.
Årets forretningside? Orig3n tilbyr gentester. Det er ikke nytt. Forretningsmodellen er imidlertid genial. Når resultatet foreligger, kan du kjøpe en rekke "deltester" for å sjekke hva du er/ikke er disponert for.
Disponert for "skin aging"? Orig3n gir deg svaret dersom du kjøper denne testen for 49 doller. Det hele skjer i en app på mobilen din.
Hvordan er det egentlig med kaffe og deg? For 29 dollar får du svaret. Om du på forhånd har latt Orig3n få analysere genene dine.
Lær deg å spille. Med stadig smartere systemer. Her en lysende løsing for å lære deg grep på gitaren.
Gamification er godt representert. Her en løsning fra Rapael for å trene opp igjen gripeevnen etter slag. Ta på deg "hansken" og grip etter objektet på skjermen.
Slik ser løsningen fra Rapael ut. Spillet øker motivasjonen for å trene opp gripeevenen. Produsenten mener å kunne dokumentere at det gir svært positive resultater.
Honda viste frem flere roboter. Her 3E-A18. Roboten med empati og som til og med kan gråte. Med et Formel1 team til å hjelpe seg i "pitstop" , kommer den igang.
Elektriske motorsykler kommer - men møter skepsis i Harley Davidson land. Kjøleribbene er ikke bare gimmick, men trengs også i elektrisk versjon.
I TU er vi usikre på om hydrogen blir en løsning for fremtidens privatbilier. På CES vises det frem som et alternativ.
CES er stedet for lansering av konseptbiler. Her et eksempel fra Toyota
Selvkjørende knøttekonsept fra Toyota.
Selvkjørende konseptbil fra Smart.
Pizza-bil. Ford satser en del på selvkjørende teknologi. Blant annet for å levere varer. Her et eksempel på en "pizza-bil" med lidar på taket.
Nissan var tidlig ute med sin Leaf. Her en litt stiligere konseptbil. Tøff, men ser ut som den må skyve mye luft...

Consumer Electronics Show i Las Vegas omfatter langt mer enn tradisjonell forbrukerelektronikk.

Teknisk Ukeblad var også i år innom Computer Electronics Show. Med 184.000 deltakere, er teknologimessen en av verdens aller største.

Her har vi samlet bilder av noen spennende dingser og teknologier vi fant på veien gjennom utstillingslokalene. 

Giganter som Samsung, LG og Panasonic har voldsomme stands i hallene i Las Vegas Convention Center. De får som regel også god dekning når de slipper nyheter akkompagnert av stortrommer i forbindelse med sine lanseringer på CES.

Men godsakene vi har lagt vekt på i denne omgang, er i hovedsak hentet fra utstillingslokalene ved Sands - der utstillerne er noe mindre prangende men med mye spennende å by på. Det er ofte her det er mest spennende å vandre rundt og få inntrykk av hva teknologien nå kan "løse" for oss.  

Se bildene i karusellen øverst.

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå