SAMFERDSEL

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Mandag valgte byrådet i Oslo å gå videre med Fornebubanen, men i revidert nasjonalbudsjett øker ikke regjeringen bidraget til store kollektivprosjekter.

Ola Elvestuen (V) er misfornøyd med at Fornebubanen ikke blir satset på i revidert nasjonalbudsjett.
Ola Elvestuen (V) er misfornøyd med at Fornebubanen ikke blir satset på i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Terje Pedersen/NTB
14. juni 2022 - 11:55

Det står til stryk, mener Ola Elvestuen, Venstres talsperson for transport, miljø og energi.

– Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få regjeringen til å øke det statlige bidraget til 70 prosent, sier han.

I regjeringsplattformen lovet Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det statlige bidraget til store kollektivprosjekter i og rundt de store byene fra 66 til 70 prosent.

– SV har ikke engang klart å få på plass et forpliktende verbalforslag som sørger for at regjeringen oppfyller sine egne løfter i Hurdalsplattformen om 70 prosents finansiering av store kollektivprosjekter, sier Elvestuen.

Oslo håper på 500 millioner kroner mer i bidrag fra staten til storprosjektet, men byrådet har ikke fått noen løfter fra regjeringen ennå.

– Vi er avhengige av en velvillig stat framover, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB mandag.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.