SAMFERDSEL

TUs reporter: – Dette går unna!

Vi testet ut det nye 4G-nettet på t-banen.

15. aug. 2014 - 10:54

Endelig har T-banen i Oslo fått skikkelig mobildekning. Da vi tok banen i går kveld oppdaget vi for første gang at det gikk unna i skikkelig hastighet. Vi hadde 4G hele veien. Det betyr at dekningsprosjektet som Telenor, Netcom og Tele2 samarbeider om har begynt testingen.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

Har blitt lynraskt

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor forteller at de vil si mer i neste uke i samarbeid med T-banen og de andre teleoperatørene, men at brukerne kan surfe av hjertens lyst på de fleste tunnelstrekningene allerede.

Det er gode nyheter for svært mange reisende. Hvis man ser rundt seg på T-banen sitter svært mange og fikler med mobilen.

Til nå har tunnelstrekningen vært dekket med et svært gammelt 2G-nett og det har ikke vært lett å få det til å gi fra seg data. Spesielt når man konkurrerer med vognlaster av medpassasjerer som er ute i samme ærend.

Les også: Slik kommer du deg trygt på nett i utlandet

Ikke bare surfing

Det nye antenneanlegget består av lekkasjekabler på begge sider av tunnelveggene, og det er ikke bare 4G de formidler.

Kablene vil tåle både 2, 3 og 4G inn i vognene. Kabler på begge sider sikrer god dekning selv om to vognsett passerer hverandre i tunnelene.

Skikkelig datadekning på T-banen kommer ikke bare de reisende til gode. I fremtiden kan solide dataforbindelser til rullende materiell åpne for nye sikkerhets- og automatiseringsløsninger.

Les også:

Endelig blir det bredbånd på t-banen

Dette luksusflyet har ikke vinduer

Skyhøye tall: Så mange elbiler bruker kollektivfeltet i morgenrushet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.