MOBIL

Test: NOKIA LUMIA 630 OG WINDOWS PHONE 8.1

Slik er den første Windows Phone 8.1-mobilen

TEST: Nokia Lumia 630

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. mai 2014 - 21:34
Vis mer
 

Kort oppsummert

Windows Phone 8.1 debuterer på den billige Nokia Lumia 630. Windows Phone har blitt mye mer praktisk, og telefonen er et realt røverkjøp.

Dette er kortversjonen.

Les hele testen på neste side.

Konklusjon

For snart to måneder siden lanserte Microsoft den neste versjonen av Windows Phone. Denne utgaven har fått versjonsnummer 8.1, og den første telefonen som leveres med nyheten er den billige Nokia Lumia 630.

Det er i seg selv interessant nok. En skulle tro Microsoft ville slippe den store Windows Phone-oppdateringen sammen med en ny toppmodell. De har imidlertid gått for lavpris. Den første toppmodellen som leveres med 8.1 blir Lumia 930.

Godt kjøp

Nuvel. Det gjør kanskje ikke så mye, for Lumia 630 er et godt kjøp med tanke på den lave prisen. Telefonen er ikke den sprekeste, har ikke det beste kameraet, og mangler noen teknologier du finner på dyrere modeller.

Kameraet starter litt tregt, og det kan være en og annen treghet når man veksler mellom apper. Den har heller ikke 4G-støtte. Det gjør ikke så mye. Dette er nemlig en flott utformet telefon med god talekvalitet og ganske god batteritid til 1300 kroner.

Det gjør den til et godt kjøp for deg som er ute etter en billig og god telefon, enkelt og greit.

Du kan ha flere fliser i bredden enn tidligere.
Du kan ha flere fliser i bredden enn tidligere. Marius Valle

Windows Phone 8.1

Den egentlige stjernen i dette showet er uansett Windows Phone 8.1. Dette er den største oppdateringen av Windows Phone til nå. I alle fall om vi ser på nyheter i brukergrensesnittet.

LES OGSÅ: Microsoft lanserer Windows Phone 8.1

Den største nyheten er at det endelig har kommet et varselsenter. Det betyr kort og greit at du nå får alle varsler samlet på ett sted, akkurat som på Android og iOS.

I varselsenteret er det også snarveier til innstillinger du velger selv. Nyheten har mye å si for brukervennligheten.

I tillegg er det enklere å styre ringelyd og medialyd separat, og du kan sette egne varsellyder for forskjellige apper. Videre kan du ha flere fliser i bredden på skjermen enn tidligere, og det er mulig å legge til egne bakgrunnsbilder.

Nå er det dessuten mulig å flytte apper til minnekortet. Veldig praktisk på en telefon som dette, som har 8 GB minne.

Vi liker også at appbutikken støtter automatisk oppdatering av apper, og at du nå kan laste bilder automatisk opp til andre tjenster enn Microsofts skytjeneste OneDrive.

Bedre enn noen gang

Det er en rekke andre store og små nyheter her også, og inntrykket vi sitter igjen med etter å ha blitt kjent med Windows Phone 8.1 er at det har blitt mye smidigere i bruk. Det er enklere å få gjort oppgaver man gjør ofte, som å veksle mellom trådløse nettverk eller å skru av og på skjermrotering.

Windows Phone har fortsatt noen begrensninger, som først og fremst er knyttet til apputvalget. Men dette er uten tvil et stort steg i riktig retning når det kommer til brukeropplevelse.

LES OGSÅ: Kan Surface Pro 3 viske ut skillet mellom nettbrett og laptop?

Nokia Lumia 630 er en billig smarttelefon vi gjerne anbefaler.
Nokia Lumia 630 er en billig smarttelefon vi gjerne anbefaler. Nokia

Oppsummert

Inntrykket vi sitter med er dermed enkelt og greit at Lumia 630 er en veldig god telefon til en veldig god pris. Windows Phone 8.1 har mange nyheter vi setter veldig stor pris på, og gjør at dette er en av de mest brukervennlige Windows-telefonene vi har testet til nå.

Konklusjonen vår er likevel todelt.

Du trenger ikke å kjøpe Lumia 630 om du vil ha Windows Phone. Alle telefoner med Windows Phone 8 skal oppdateres den kommende tiden, så om det er mer fristende med en toppmodell som Lumia 1020 eller 1520 kan du gjerne gå for en slik.

Om du er ute etter en god smarttelefon med mange muligheter og helst vil slippe unna med minipris, syns vi Lumia 630 er et flott valg.

Les hele testen og en større omtale av nyhetene i Windows Phone 8.1 på neste side.

LES OGSÅ:

En mini-telefon med 4,7 tommers skjerm

Denne har et alvorlig bra batteri

Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene

Dette er en av de beste smarttelefonene akkurat nå  

Er det egentlig noen vits i å kjøpe den nyeste modellen?  

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.