FORBRUKERTEKNOLOGI

Teknologitrendene i 2022

Forskningssjefen i organisasjonen som arrangerer CES-konferansen ser inn i krystallkula.

Har krystallkule: Forskningssjef Steve Koenig i CTA, organisasjonen som arrangerer CES-konferansen, er på plass for å spre innsikt om trender i 2022
Har krystallkule: Forskningssjef Steve Koenig i CTA, organisasjonen som arrangerer CES-konferansen, er på plass for å spre innsikt om trender i 2022 Foto: Odd Richard Valmot
7. jan. 2022 - 12:20

Som alltid starer CES i det små, et par dager før selve åpningen, ved at forskningssjefen i CTA- Consumer Technology Association, Steve Koenig forteller om de trendene han ser i sin krystallkule. Hvor går verden i år? Hva kommer til, hva har ikke livets rett? Vi har tatt en prat med han.

I år ble det faktisk et fysisk arrangement i Las Vegas, men ikke så stort som vanlig. Det er fremdeles 2200 utstillere og hele 800 av dem er startups fra hele verden. Det er streng kontroll og bare fullt vaksinerte kommer inn, i tillegg til at du må ha en fersk PCR-test for å komme inn i USA.

Slik vi har sett i Norge har salget av forbrukerelektronikk økt kraftig både i USA og andre deler av verden. Men lett har det ikke vært midt oppe i en alvorlig brikkemangel og transportkrise. Biler, som blir en stadig viktigere del av CES, står ferdigprodusert i titusener rundt omkring i verden og venter på vital elektronikk.

Det skjer mye på alle fronter, men Koenig trekker fram helse som en av de aller viktigste trendene som vil endre livene våre.

Ber vi forskningssjefen se enda lenger inn i krystallkula mener han at det vi har hørt om metaverse til nå bare er en sped begynnelse. Den kommer ikke nødvendigvis fra Facebook. Veldig mange orienterer seg nå mot den nye måten å konsumere innhold på.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også startet podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Teknisk sett karriere

Hør også vår karrierepodkast Teknisk sett karriere, hvor Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen.

Her finner du Teknisk sett karriere:

Line Gevelt Andersen og Javed Kurd.
Les også

En podkast om podkast: – Nå er det mulig å lage lyd som oppleves tredimensjonalt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.