OLJE OG GASS

Statoil: Sør-Korea blir en av våre største destinasjoner

Hyundai-verftet er en av årsakene til at flere nordmenn skal stasjoneres i Sør-Korea. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: OED
Hyundai-verftet er en av årsakene til at flere nordmenn skal stasjoneres i Sør-Korea. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: OED Bilde: OED
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
5. sep. 2013 - 13:46

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om den kommende norske boomen i Sør-Korea.

En rekke norske prosjekter, deriblant Totals Martin Linge og Statoils Valemon, Gina Krog og Aasta Hansteen skal bygges ved sørkoreanske verft.

At prosjektene nå står i kø i utlandet, mens færre kontrakter tildeles hjemme, har skapt en stor industridebatt. Mange mener at det vil være en større risiko ved å legge byggingen av store prosjekter til land som ikke er like godt kjent med norske standarder som norske verft.

Les også: Her er tallene som viser at norske verft er billigere enn asiatiske

Hundretalls til Korea

Statoil bekrefter overfor Teknisk Ukeblad at de nå skal ha en rekke nordmenn i Sør-Korea.

– Vi er i gang med rekruttering til disse stillingene. Jeg kan ikke si nøyaktig hvor mange det dreier seg om, men totalt er det snakk om hundretalls, sier Statoils pressetalsmann Bård Glad Pedersen.

Han vil ikke karakterisere Sør-Korea som et vanskelig land, men medgir at landet er mindre kjent enn andre utenlandsdestinasjoner for Statoil.

Les også: Slik blir Norge uten ny olje

Vil tilrettelegge

– Det er klart det er mer ukjent enn for eksempel Houston og Calgary. Det er det ikke noen tvil om, og dette stiller større krav til oss med tanke på tilrettelegging og å gi god informasjon. Men det er stor interesse for stillingene.

– De som drar til Sør Korea for Statoil for også den samme støtten som de som drar til andre utenlandsdestinasjoner, som for eksempel støtte til skole, tilrettelegging for familier og støtte til flytting, sier han.

Det blir sett på som helt kritisk at nordmenn er til stede når norske prosjekter skal bygges i utlandet. Dette er Statoil helt enig i.

Les også: Ny IT-plattform skal styrke Europas konkurranseevne

Korea, Houston og Calgary

– For oss er det svært viktig at vi har folk på prosjektgjennomføring og folk som har tett kontakt med leverandørene, og som har solid kunnskap om våre krav og norske regler, sier Glad Pedersen.

Han peker også på at landet, i forbindelse med alle prosjektene, kommer til å bli en av selskapets store destinasjoner i utlandet.

– Sør Korea blir en av de større destinasjonene våre, i tillegg til Houston, Calgary, Aberdeen og Brasil.

Les også:

Kina spår vekst på 7,5 prosent i 2013

Norske verft taper tre av fire kontrakter

– Vi trenger hver eneste dråpe av norsk olje  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.