DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Statens vegvesen slår ikke sammen driftskontrakter i Telemark

Fortsetter med mindre kontrakter.

Etter at Statens vegvesen bare fikk et tilbud på den store driftskontrakten for Vestfold vest, har de bestemt seg for å ikke slå sammen driftskontraktene i Telemark.
Etter at Statens vegvesen bare fikk et tilbud på den store driftskontrakten for Vestfold vest, har de bestemt seg for å ikke slå sammen driftskontraktene i Telemark. Illustrasjonsfoto: Knut Opeide, Statens vegvesen
7. mai 2019 - 05:00

I 2020 hadde Vegvesenet planer om å slå sammen driftskontraktene 0803 Grenland og 0804 Nedre Telemark sør og lyse de ut som en stor, ny kontrakt. Slik blir det ikke.

Tar lærdom

– Vi registrerer og tar lærdom blant annet av erfaringene med Vestfold vest-kontrakten, og gjør de tilpasninger vi mener trengs. Vi slår ikke sammen de to kontraktene i Telemark, men prøver oss heller med mindre kontrakter, sier avdelingsdirektør Tore Kaurin i Vegvesenet til Veier24.

Avdelingsdirektør Tore Kaurin, Statens vegvesen. <i>Foto:  Truls Tunmo, TU</i>
Avdelingsdirektør Tore Kaurin, Statens vegvesen. Foto:  Truls Tunmo, TU

Om hvordan driftskontrakten for området Vestfold vest skal løses, har han dette å si:

– Vi har diskutert saken med blant andre fylket, og det går i retning av en byggherrestyrt løsning med ganske kortsiktige kontrakter. Da kjøper vi oss noe tid før vi kommer fram til en mer langsiktig løsning etter hvert. Mye bør være avklart i løpet av mai, sier han til Veier24.

Arne Aakre i EBA kommenterte nylig i Veier24 utviklingen i markedet for driftskontraktene i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.