MOTOR

Skjønner ikke NSBs avgjørelse

FLIRT FRA SIDEN: Slik ser det nye toget ut fra siden.
FLIRT FRA SIDEN: Slik ser det nye toget ut fra siden. Bilde: Illustrasjon:NSB
Mona StrandeMona StrandeJournalist
20. aug. 2008 - 08:28

Ledelsen hos den kanadiske togprodusenten Bombardier vurderer å klage på tildelingen av togkontrakten til sveitsiske Stadler.

- Vi synes prosessen har vært merkelig, og skal vurdere om vi skal klage, sier daglig leder Klas Ålberg i Bombardier Sverige til Dagens Næringsliv.

Les også: Velger sveitsertog

Vraket pga ett krav

Tidligere i sommer sendte de et brev til NSB hvor de ba om en forklaring på hvorfor de ble avvist i siste forhandlingsrunde. De skal ha fått beskjed om at de røk ut av togkonkurransen fordi høyden i togsettene i gjennomsnitt var for lave.

- Dette er ett av 150 krav som NSB stiller til de nye togsettene. Dersom man blir avvist som følge av ett punkt, må jo de øvrige anbudsgiverne ha oppfylt alle kriteriene, sier Ålberg til avisen.

Fortsatt klagefrist

Siemens, som var ansett som favoritt til å få kontrakten, er overrasket over avgjørelsen.

- Dette er selvfølgelig beklagelig, men vi tar NSBs avgjørelse til etterretning, sier kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i Siemens til Dagens Næringsliv.

Konsernsjef Einar Enger i NSB understreker at leverandørene har en klagefrist på 14 dager, og sier han tar det helt med ro dersom en klage skulle komme.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.