SAMFERDSEL

35 vogntog fikk kjøreforbud ved Svinesund

Flere kom til kontroll med tynnslitte dekk.

15 kjøretøy fikk kjøreforbud etter en kontroll på Svinesund. De hadde ifølge Vegvesenet utslitte dekk, ikke kjetting og dekk ikke egnet for kjøring på snø og islagt vei.Her er ett eksempel på et vogntog som ble parkert på grunn av uegnede dekk for norsk vinterføre.
15 kjøretøy fikk kjøreforbud etter en kontroll på Svinesund. De hadde ifølge Vegvesenet utslitte dekk, ikke kjetting og dekk ikke egnet for kjøring på snø og islagt vei.Her er ett eksempel på et vogntog som ble parkert på grunn av uegnede dekk for norsk vinterføre. Statens vegvesen
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
5. feb. 2019 - 07:22

Samtlige av vogntogene som ble kontrollert ved Svinesund tidlig mandag kveld, fikk kjøreforbud på grunn av dårlige dekk.

– 15 av 15 kjøretøy som har stoppet for kontroll på Svinesund i kveld, har fått kjøreforbud. Årsak: utslitte dekk, ikke kjetting og dekk ikke egnet for kjøring på snø og islagt vei. Vi forsetter kontrollen utover kvelden, tvitret Statens vegvesen klokka 17.35 mandag.

Bildene som er lagt ut, viser tynnslitte dekk og parkerte vogntog på rekke og rad.

Utbredt problem

tu.no skrev for dager siden om en ny rapport fra Transportøkonomisk Institutt som konkluderer med at utenlandske vogntog øker risikoen for ulykker på norske veier. Hovedårsakene er manglende kunnskap og erfaring fra å kjøre på norsk vinterføre, samt mangelfullt utstyr, som dårlige dekk.

Vogntog med dekk nesten uten veigrep ble parkert. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Vogntog med dekk nesten uten veigrep ble parkert. Foto:  Statens vegvesen

Vi omtalte også en løsning som kan avsløre dårlige dekk mens vogntoget kjører, slik at det ikke nødvendigvis kreves så mye arbeidskraft å få kontrollert flere vogntog.

35 bruksforbud

Tirsdag morgen kan medievakta i Vegvesenet oppsummere med følgende totaltall fra kontrollen ved Svinesund, som varte til klokken 03.00 i natt:

  • 63 vogntog ble kontrollert.
  • 35 av disse fikk bruksforbud.
  • 43 fikk skriftlig pålegg om mangler som må utbedres.
  • 29 fikk bøter.
  • 1 ble politianmeldt.

Les om togulykken i Danmark: Slik burde trailervognen vært festet (TU Ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.