T2

Samsung slipper versting-PC

Og ny ultrabook.

Samsung Series 7 Chronos (t.v.) og Series 7 Ultra.
Samsung Series 7 Chronos (t.v.) og Series 7 Ultra. Bilde: Samsung
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
3. jan. 2013 - 10:10

Samsung har fått for vane å slippe mange av sine nyheter noen uker eller dager før den enorme elektronikkmessen CES sparkes i gang i Las Vegas tidlig i januar.

Ny Chronos

Nå slipper de nyheten om at de kommer til å lansere to nye modeller i sin 7-serie av bærbare PC-er, serien som tradisjonelt har vektlagt ytelse noe høyere enn de øvrige av Samsungs PC-serier.

Først ut er en ny og tynnere utgave av Series 7 Chronos. Denne modellen, kalt 770Z5E, får 15,6-tommers skjerm med full HD-oppløsning, mulighet for touch og en vekt på 2,35 kilo.

Tykkelsen er 20,9 millimeter, og maskinen har en oppgitt batterilevetid på opptil 11 timer, selv om disse gjerne må tas med en klype salt.

Innvendig finner vi en firekjernet Core i7-prosessor (3635QM), opptil 16 GB RAM og AMD Radeon HD8870M-grafikk. Det gjør at den havner omtrent i samme leia som Asus' lekre U500VZ og til dels også Macbook Pro Retina i 15-tommers-utgave.

TEST: Samsung ATIV Smart PC: Smart brett-PC med Windows

Ultrabook med dedikert grafikk

Samsung slipper også en ny ultrabook, kalt Series 7 Ultra. Denne får 13-tommers skjerm, også her med full HD-oppløsning og mulighet for touch.

Maskinen er 17,5 millimeter tykk (18,9 for touch-utgaven), veier 1,46/1,65 kilo og får Core i5- eller i7-prosessor, opptil 16 GB RAM og 256 GB SSD og en brukbar dedikert grafikkbrikke i form av AMD Radeon HD8570M.

Det betyr at den sannsynligvis også vil være ganske bra til spillbruk, noe vi ikke kan si om maskiner med Intels integrerte HD4000-brikke.

Priser eller tilgjengelighet er foreløpig ikke offentliggjort.

Samsung har blant også annonsert at de vil vise frem sin såkalte Evolution kit for TV-er, som vil gi fjorårets TV-modeller "årets" smart-TV-funksjonalitet, i tillegg til to nye skjermer i 7-serien.

Vi er naturligvis til stede i Las Vegas, pressekonferansene starter førstkommende søndag. Følg med!

Les også:

TEST: Samsung Series 7: Kanskje den lekreste alt-i-ett-pc-en

TEST: Sony VAIO Duo 11: Dette er hva Windows 8 handler om

TEST: Asus ET2701: Gigant-PC med touch

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.