FJELLSIKRING

Sammenslåing innen fjellsikring: Visinor solgt til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har kjøpt fjellsikrings- og betongrehabiliteringsfirmaet Visinor AS i Bjerkvik i Norge.

Visinor-i-italia-1002x465
Visinor-i-italia-1002x465
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. aug. 2020 - 12:20

Visinor er en av Norges ledende aktører innen fjellsikring og betongrehabilitering av broer, kaiannlegg og bygninger. Visinor har spesialkompetanse innen området og utfører alle typer av sikringsarbeider slik som montering av sikringsnett, bolting og vern mot steinras langs veier og mot bygninger.

llene i Storheia vindpark på Fosen har utløst en nasjonal strid, men vindkraft på land vil relativt sett gi mindre naturinngrep enn nybygging av hytter.
Les også

Vindkraft på land kan bygges ut raskere og billigere enn kjernekraft

Stor aktør med utgangspunkt i Bjerkvik

Visinor er med sine 30 år i bransjen og 95 ansatte et veletablert firma i det norske markedet. Hovedkontoret ligger i Bjerkvik i Nordland, men firmaet har også avdelingskontor i Kristiansand. Virksomheten omsetter for totalt 176 millioner kroner.

 

– Vi er veldig glad for muligheten til å kjøpe Visinor. Det er et veletablert og ansett firma med lang erfaring, sterk ledelse og et svært høyt kompetansenivå blant de ansatte. Oppkjøpet kompletterer vårt tilbud som totalleverandør og tilfører oss spesialkunnskap innen betongrenovering. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær nord i Norge, noe som er svært positivt, sier Oddbjørn Røed, konsernsjef i Norge for Nordisk Bergteknik i en melding fra selskapet.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen påpeker at det ikke er en umiddelbar fare for krig.
Les også

– Vi bør være bekymret

– Mulighet til å gi et bredere tilbud

– Det er normalt at kundene ber om både fundamentering og fjellsikring i våre oppdrag, så dette gir oss mulighet til å gi et bredere tilbud. Vi får mulighet til å utvikle oss med våre ulike og kompletterende kompetanser. Samtidig bli vi lettere geografisk tilgjengelig for både norske og svenske kunder, ifølge Patrik Bones Olsen, daglig leder for Visinor.

Visinor kommer til å inngå i konsernet Nordisk Bergteknik fra og med 1. oktober 2020. Nordisk Bergteknik kjøper 60 prosent av aksjene i Visinor AS, med en opsjon om å kjøpe ytterligere 40 prosent i løpet av tre år.

Nordisk Bergteknik er et konsern med virksomheter innen fjellsikring og fundamentering, der hovedområdene inkluderer boring, sprengning, fjellsikring, betongrehabilitering, pæling, spunting og grunnforsterkning.

Konsernets datterselskaper opererer i dag hovedsaklig i Sverige og Norge.

Virksomheten i Norge har så langt skjedd innenfor Vestfold Fjellboring, etter at Nordisk Bergteknik kjøpte selskapet i 2017.

Skisse av servicebygg på Hauklandsstranda.
Les også

Se arkitekttegningene: Fem nye attraksjoner langs populære turistveier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.